Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht 1825

In 1825 besloten enkele Maastrichtse notabelen om samen muziek te gaan maken en richtten de 'Societé d’Harmonie' op. Nadat Koning Willem II hen in 1846 als eerste harmonie het predicaat Koninklijk verleende, ging men verder als de Koninklijke Harmonie van Maastricht 1825. Koning Willem II en opvolgende leden van het Koningshuis waren beschermheer van de vereniging.

Na het overlijden van Prins Hendrik, echtgenoot van Koningin Wilhelmina, werd het beschermheerschap overgedragen aan de vertegenwoordiger van het Koningshuis in de provincie Limburg: de Commissaris van de Koningin.

De Koninklijke Harmonie van Maastricht 1825, ook wel bekend als 'de Keuninklikke', is de oudste muziekvereniging van Maastricht. Ondanks dat haar bestaan enkele keren werd onderbroken door onder andere beide Wereldoorlogen, vierde zij in 2000 haar 175-jarig jubileum.

Op 1 januari 2013 fuseerde de Koninklijke Harmonie van Maastricht 1825 en Harmonie Ster der Toekomst tot de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht, een muziekgezelschap in de Maastrichtse binnenstad.

De Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht 1825 verzorgt de muzikale opluistering van vele belangrijke gebeurtenissen in de stad Maastricht en treedt jaarlijks op bij de viering van de verjaardag van de Koningin.

Meer info: www.stervanmaastricht.nl

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken