Maastrichtse Verkennersband

De Maastrichtse Verkennersband (Show- and Marchingband MVB) werd in 1953 opgericht als scoutingband en heeft zich in de loop van de vorige eeuw opgewerkt naar de top van de mars- en showwereld.

De Band is verdeeld in twee orkesten (MVB + Jong MVB) en een groep leerlingen. De Band bestaat voornamelijk uit jongeren. Haar leden staan bekend om hun discipline, muzikaliteit, flexibiliteit, enthousiasme en clubliefde. De band nam zes keer deel aan het Wereld Muziek Concours en won negen gouden medailles. Ze treedt ongeveer 25 keer per jaar op door heel Europa.

De Band houdt nog steeds vast aan de normen en waarden van Scouting en draagt een uniform dat een afgeleide is van het oorspronkelijke uniform dat ontworpen werd door Lord Baden Powell.

De heer Bovens is al sinds 2003 officieel verbonden aan de Band in de functie als beschermheer. Bij zijn aanstelling werd Gouverneur Bovens een eer gegund, die niet eerder een persoon buiten de Band ten deel viel. Hij kreeg zijn eigen zwarte “campaign hat”, de unieke zwarte hoed speciaal gemaakt voor de Band. De hoed staat symbool voor zijn speciale band met de Band.

Meer info: www.maastrichtseverkennersband.nl

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken