Toerisme en recreatie

Zuid-Limburg met het groene Heuvelland, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland de Maasplassen in Midden Limburg, Noord-Limburg met het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Van uitgestrekte bos- en heidearealen, moerassige hoogveengebieden tot hoog-en-droog-gelegen zandverstuivingen en mergelplateaus.

Een unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling die Limburg bij uitstek geschikt maakt voor tal van ontspanningsmogelijkheden.

Het uitgebreide fietsroutenetwerk, diverse (fiets)veerpontjes over de Maas en schitterende  grensoverschrijdende mountainbikeroutes, maken Limburg tot een echt fietsparadijs! Ook voor de wandelaar heeft Limburg veel in petto; naast de natuurreservaten en stiltegebieden zijn er tal van bewegwijzerde routes die u de mooiste plekjes van Limburg laten zien. De toeristische attracties, uitstekende accommodaties, gezellige winkelcentra, uitgebreide gastronomie en de typerende gastvrijheid van haar inwoners met hun liefde voor het goede leven, maken Limburg tot een onvergetelijke belevenis voor jong en oud!  

In 2016 won Parkstad Limburg de Tourism for Tomorrow Award 2016 - de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld. Vooral de structurele, complete aanpak die in korte tijd leidde tot een succesvolle ontwikkeling van een ‘zwart naar groen’ gebied, werden geroemd door de jury. Monte Verde, Snowworld, GaiaZOO zijn enkele voorbeelden van toeristische trekpleisters in deze regio van Limburg.


knopenlopen

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken