Leedjes euver ’t Limburg van de opa, van mam en van mich!

Dit jaar bestaat Limburg 150 jaar. Deze historische mijlpaal inspireerde Fenna Ograjensek, Jack Vinders en Tutta Musica Voerendaal om een mooie familievoorstelling te maken over al het moois dat onze provincie te bieden heeft.

Plaetjes van vroeger én plaetjes van nu
De kinderen en jongeren van Tutta Musica vertellen over hun Limburg en duiken de geschiedenis in. Wat is echt Limburgs? Wat maakt de provincie zo bijzonder? Hoe was het vroeger? En hoe kijken we anno 2017 naar Limburg? Aan de hand van mooie plaetjes brengen ze onze provincie in beeld en samen met Fenna en Jack zingen zij bekende plaetjes uit en over Limburg. Plaetjes van vroeger én van nu. Van Rowwen Hèze, Toon Hermans, Sjef Diederen, de Schintaler en Beppie Kraft, maar ook de mooiste luisterliedjes en indrukwekkende muziek uit de oorlogsjaren. Een feest van herkenning voor jong en oud.

Uitvoering: zondag 1 oktober 2017, 15.00 uur, Theater Heerlen.

Tutta Musica Voerendaal
Tutta Musica is een Jeugdkoor uit Voerendaal met circa 60 leden in de leeftijd van 6 tot en met 25 jaar. In 2014 won het koor de landelijke korenwedstrijd van de Efteling, leverde Tutta Musica een muzikale bijdrage tijdens de viering van 70 jaar bevrijding in Parkstad en zongen de jongens en meiden tijdens een uitverkochte kerstshow van Jack Vinders. In 2015 en 2016 trok het koor uitverkochte zalen met The Passion. Een voorstelling die mede door de jeugd zelf werd gemaakt en waarvoor het koor de Strous Cultuurprijs in ontvangst mocht nemen.

 

Informatie-reserveren: https://www.plt.nl/programma/tutta-musica-1e-optie/01-10-2017-15-00

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken