April 2014

 • Verkeersproject 'Shotgun' op bevrijdingsfestival Roermond

  08 mei 2014

  Op maandag 5 mei gaat het Shotgun-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland naar het bevrijdingsfestival in Roermond. Het project is gericht op jongeren en afleiding in het verkeer. Het Shotgun-promotieteam bezoekt dit jaar 10 evenementen in Limburg om jongeren duidelijk te maken hoe belangrijk de rol van de bijrijder is om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Met de term ‘Shotgun’ (afkomstig uit de Verenigde Staten) wordt de beste plek in de auto, de bijrijdersstoel, bedoeld.

 • Europa om de hoek Kijkdagen op 9, 10 en 11 mei 2014, kijken bij FabLab, Bisschopsmolen of Nationaal Park Maasduinen

  01 mei 2014

  Met Europese geld worden in ons land zeer verschillende projecten uitgevoerd, ook in Limburg. In Nederland wordt dit geld vooral ingezet op innovatie, de versterking van de (regionale) economie en grensoverschrijdende samenwerking. De Europese Commissie en de Nederlandse Overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er in deze projecten gebeurt en dat kan tijdens de “Europa om de hoek Kijkdagen”. In Limburg zijn er drie projecten die de deuren open zetten: FabLab en de Bisschopsmolen, beiden in Maastricht, en het Nationaal Park Maasduinen in Well.

 • Tentoonstelling 'Het Hart van Grind' op de Brunssummerheide

  08 mei 2014

  Vanaf donderdag 1 mei aanstaande kom je tijdens een 3,5 km lange wandeling door de bossen en over de heide van de Brunssummerheide bijzondere steenformaties tegen. Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven realiseerde 11 stenen kunstwerken in de natuur. Startpunt van de wandeling is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Schaapskooiweg 99 in Heerlen, daar vind je een gratis routekaart.

 • Stichting draagt bij aan Limburgse paardensportklimaat

  23 augustus 2016

  Met de kick off van de Stichting Limburg Paardensport op 27 april 2014 wordt verder invulling gegeven aan het Limburgs Paardensport Plan. Betrokken partijen gaan nu nog actiever inspelen op de potentie van de paardensportsector in deze provincie. De huidige geschatte omzet van 185 miljoen euro onderschrijft het economisch belang van het versterken van het Limburgse paardensportklimaat.

 • Verklaring van Groot-Buggenum bezegelt nieuwe aanpak natuur

  25 april 2014

  Efficiënter natuur- en landschapsbeleid op basis van een eenvoudige verdeling van de Limburgse natuur in drie categorieën. Dat vormt in een notendop de basis voor de vernieuwende aanpak van natuur in Limburg. Samen met natuurorganisaties, terreinbeheerders en vertegenwoordigers van particuliere grondbezitters heeft de Provincie Limburg hiervoor op 23 april 2014 de handtekening gezet onder de zogenoemde ‘Verklaring van Groot-Buggenum’. Dit geeft het startsein voor deze gezamenlijke opgave.

 • Inloopbijeenkomst N280 Wegvak Roermond

  25 april 2014

  De Provincie Limburg organiseert een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de N280 voor het wegvak Roermond. Voor dit wegvak (gedeelte van het Lateraalkanaal tot en met de St. Wirosingel in Roermond) is een schetsontwerp opgesteld dat is vastgesteld door de Gemeente Roermond en de Provincie Limburg. In 2013 is begonnen met de planvoorbereiding van het wegvak Roermond en hebben er diverse onderzoeken plaatsgevonden.

 • Herinrichting Lollebeek bij Castenray begonnen

  25 april 2014

  Op vrijdagochtend 25 april vond het officiële startmoment van de herinrichting van de Lollebeek bij Castenray plaats. De ‘eerste schop in de grond’ werd uitgevoerd door de stuurgroepleden van de Maasgaard. De Lollelebeek is een onderdeel van het totaalproject Maasgaard.

 • Provincie verheugd over nieuwe lijndienst Maastricht-Londen

  24 april 2014

  Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg reageren verheugd op de nieuwe vliegverbinding tussen Maastricht en Londen per 10 juli aanstaande.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Wim Dijkstra te Sittard

  24 april 2014

  Gouverneur Theo Bovens heeft aan de heer Wim Dijkstra de versierselen overhandigd die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. De heer Dijkstra is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten in de uitoefening van zijn hoofdfuncties in het openbaar bestuur, gecombineerd met talrijke maatschappelijke nevenfuncties.

 • Bij gelegenheid van Koningsdag 2014 worden 252 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in de provincie Limburg

  24 april 2014

  Bij de Algemene Gelegenheid in verband met de viering van Koningsdag 2014 worden aan 252 verdienstelijke burgers in de provincie Limburg de versierselen uitgereikt die horen bij een Koninklijke Onderscheiding.

 • Motie Stimulering Bouw verhoogt leefkwaliteit Eijsden-Margraten, Maasgouw en Venlo

  26 september 2017

  Goede ouderenhuisvesting in Noorbeek, toekomstbestendige woningbouw in Heel en een volwaardig centrumgebied in Blerick. Deze drie projecten passen geheel binnen de provinciale visie op het gebied van Wonen en Leefbaarheid en ontvangen een totale financiële bijdrage van maximaal € 932.547,00 uit de 3e tranche van de provinciale motie Stimulering Bouw.

 • Jongeren praten met ‘StreetTalk’ over alcohol in verkeer

  22 april 2014

  Stichting TeamAlert gaat met jongeren in gesprek over alcohol in het verkeer. Dat gebeurt tijdens Koningsnacht, op vrijdag 25 april in Venlo. TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. De medewerkers van TeamAlert vragen jongeren voor de camera naar hun mening over alcohol in het verkeer. Het project maakt jonge verkeersdeelnemers meer bewust van de hun eigen verantwoordelijkheid hierin.

 • Provincie draagt bij aan nieuwe bestemming Tegelense monumenten

  18 april 2014

  Voormalig herberg en brouwerij ‘De Gouden Berg’ en de naastgelegen Stijfselfabriek in Tegelen krijgen na een grondige restauratiebeurt een nieuwe bestemming. Hiervoor kan het project rekenen op een provinciale bijdrage van maximaal € 271.080,- uit de regeling restauratie en stimulering herbestemming monumenten 2013-2014.

 • Provincie helpt Martinuskerk Beegden te bewaren voor toekomst

  18 april 2014

  Door de daken en het voegwerk te restaureren wordt de St. Martinuskerk in Beegden bewaard voor de toekomst. De Provincie Limburg honoreert dit initiatief met een financiële bijdrage van
  € 144.897,- uit de regeling restauratie en stimulering herbestemming monumenten 2013-2014.

 • Burgerinitiatief brengt leefbaarheid Houthem – St. Gerlach vooruit

  17 april 2014

  Een nieuw dorpshart, het opwaarderen van het sportcomplex, uitbreiding van het dorpshuis en het creëren van wandelroutes en ontmoetingsplekken. Deze plannen maken deel uit van een initiatief van de Dorpsraad Houthem – St. Gerlach dat zij met steun van de Provincie Limburg voor 1 juli 2015 gaat realiseren. Hiervoor is een provinciale bijdrage beschikbaar van € 251.265,- uit het subsidiekader Leefbaarheid en Groen 2013-2015.

 • Wensbus in Buggenum en Nunhem

  18 april 2014

  Buggenum en Nunhem hebben sinds vandaag een ‘wensbus’ op proef. De wensbus is een experiment en voornamelijk bedoeld om de leefbaarheid in de kleine kernen te behouden.

 • Grote duurzame kunststoffabriek in Limburg

  17 april 2014

  QCP bouwt een kunststoffabriek op het Chemelot Industrial Park te Sittard-Geleen.
  QCP - wat staat voor ‘Quality Circular Polymers’ - is een nieuw bedrijf dat hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie gaat produceren op basis van gebruikte kunststoffen afkomstig van huishoudens en industrie. In totaal wordt 75 miljoen euro geïnvesteerd in dit baanbrekende project, dat een belangrijke bijdrage levert aan de werkgelegenheid in de regio.

 • Boost voor Gennep, Horst a/d Maas, Maastricht en Leudal door Motie Stimulering Bouw

  16 april 2014

  Een uitnodigend entree voor Gennep, ruimte voor nieuwbouw en buitensport in Horst a/d Maas, nieuwe huisvesting in de Maastrichtse wijk Malberg en een duurzame bestemming voor een kloostercomplex in Leudal. De Provincie onderschrijft het belang van deze projecten voor de leefbaarheid van deze regio met een totale financiële bijdrage van maximaal € 2.311.201,96 uit de 3e tranche van de provinciale motie Stimulering Bouw.

 • Staatssecretaris Mansveld maakt afspraken over spoor in Limburg

  27 september 2016

  Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag een bezoek gebracht aan Limburg. In Limburg tekende zij een convenant voor de decentralisatie van de stoptreinen op het spoor tussen Roermond en Maastricht Randwyck en tussen Heerlen en Sittard. Daarnaast verrichtte de staatssecretaris de starthandeling voor de elektrificatie van het spoor tussen Landgraaf en Herzogenrath.

 • Extra bijdrage voor restauratie geeft Martinuskerk Weert toekomst

  10 april 2014

  Werd de St. Martinuskerk in Weert al in een eerste restauratiefase onder handen genomen om dit rijksmonumentaal gebouw te behouden voor de toekomst, de bouwkundige staat noopt tot nader restauratiewerk aan met name de muren om de functie van openbare erediensten te kunnen voortzetten. Hiervoor is een aanvullende provinciale bijdrage beschikbaar van € 158.201,00 euro in het kader van Nadere subsidieregels restauratie en stimulering herbestemming monumenten 2013-2014.

 • Limburg blijft investeren in schone Maas

  10 april 2014

  Bij Thorn werd vandaag door een internationaal team de Maas weer een stukje schoner gemaakt. Ook gedeputeerde voor duurzaamheid en energie, Bert Kersten, droeg zijn steentje bij aan de opruimactie, net als deelnemers van Rijkswaterstaat, nv De Scheepvaart uit België, de gemeente Maasgouw en andere partners in het project Schone Maas.

 • Nieuwe expositie: Groene hart Euregio in kaart gebracht

  10 april 2014

  Het Drielandenpark is het groene hart van de Euregio Maas-Rijn en wordt omringd door de steden Maastricht, Hasselt, Heerlen, Aken en Luik. De drie betrokken landen hebben hun onderzoekskracht gebundeld in een grenzeloos en meerjarig project. De resultaten van dat onderzoek worden beeldend tentoongesteld in de expositie ‘In Kaart - Mapping the Charlemagne Region’ die op dit moment in het Gouvernement aan de Maas te bezichtigen is.

 • Projecten motie stimulering bouw in Landgraaf en Sittard

  26 september 2017

  Twee bouwprojecten in Landgraaf en Sittard-Geleen die de leefbaarheid versterken kunnen rekenen op een totale financiële bijdrage van maximaal € 600.000,00 uit de 3e tranche van de provinciale motie Stimulering Bouw.

 • Verzoek Raad van State aanleg wegdeel tussen rotonde Avantis en Hamstraat in Kerkrade

  04 april 2014

  De Provincie Limburg heeft bij de Raad van State een tweede verzoek ingediend om een gedeelte van de Buitenring Parkstad Limburg te mogen aanleggen. Het gaat om het wegdeel tussen de rotonde Avantis en de Hamstraat in Kerkrade.

 • Wensbus in Ven-Zelderheide en Ottersum

  02 april 2014

  Ven-Zelderheide en Ottersum hebben sinds vandaag een ‘wensbus’ op proef. De wensbus is een experiment en voornamelijk bedoeld om de leefbaarheid in de kleine kernen te behouden.

 • Predicaat 'Hofleverancier' voor 125-jarige Banketbakkerij Lamers te Venlo

  01 april 2014

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan Banketbakkerij Lamers bij gelegenheid van de viering van het 125-jarig bestaan van dit bedrijf. Gouverneur Theo Bovens heeft vandaag de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie van dit familiebedrijf overhandigd.

Zoeken

Uitgelicht

Persdesk

Zoeken