Augustus 2014

 • 1e stap naar grotere onderhoudsboulevard Maastricht Aachen Airport

  03 september 2014

  Om de gewenste uitbreiding van de onderhoudsboulevard op Maastricht Aachen Airport (MAA) snel te realiseren wordt voor het eind van dit jaar samen met alle betrokken partijen een kant-en-klaar plan gemaakt. Dat hebben Gedeputeerde Staten deze week besloten.

 • Limburg lanceert aanvalsplan overgewicht

  11 september 2014

  Binnen twee jaar moet heel Limburg bezig zijn met de aanpak van overgewicht. Dat is nodig, want van alle Limburgers is eenderde te zwaar. Dit blijkt uit het aanvalsplan overgewicht, dat gedeputeerde Peter van Dijk van Zorg en Welzijn vandaag lanceert om Limburgers door een prevenieve aanpak op een gezonder gewicht te krijgen. De Provincie trekt hiervoor bijna een miljoen euro uit.

 • Actieplan voor Limburgse tuinbouw

  28 augustus 2014

  Maastricht-Roermond-De provincie en de LLTB zijn een actieplan overeengekomen om de economische weerbaarheid van Limburgse glastuinbouwbedrijven te versterken. Vandaag heeft gedeputeerde Patrick van der Broeck het manifest met als titel Versnellingsagenda Tuinbouw Limburg naar Provinciale Staten gestuurd.

 • Onderhoud aan brug Strucht

  26 augustus 2014

  De brug over de Geul in Strucht wordt vanaf deze week opgeknapt. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

 • Overzicht sollicitanten burgemeestersvacature Voerendaal

  26 augustus 2014

  Voor de vacature burgemeester van de gemeente Voerendaal hebben bij de Commissaris van de Koning, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, 31 kandidaten gesolliciteerd, waaronder acht vrouwelijke.

 • Vernieuwde Maastrichterlaan in Vaals geopend

  22 augustus 2014

  Gedeputeerde Erik Koppe heeft vanmiddag in Vaals de Maastrichterlaan heropend. Hij gaf daarmee het startsein voor een weekeinde van allerlei festiviteiten rond de reconstructie van deze weg, die in totaal € 6,7 miljoen heeft gekost.

 • Provincie Limburg blijft investeren in lerend vermogen van eigen organisatie

  15 augustus 2016

  Als reactie op het vandaag verschenen rapport ‘De provincie Limburg als lerende organisatie’ van de Zuidelijke Rekenkamer, laat de Provincie weten dat zij waarde hecht aan het onderzoek en blijft investeren in het lerend vermogen van de eigen organisatie.

 • Adviescommissie neemt inrichtingsplan Mariapeel onder de loep

  22 augustus 2014

  Op initiatief van de Provincie gaat Staatsbosbeheer samen met omwonenden en waterschap het omstreden inrichtingsplan voor de Mariapeel, een hoogveengebied van 1400 hectare in Horst aan de Maas, nog eens onder de loep nemen. Daartoe wordt een adviescommissie in het leven geroepen onder leiding van oud PvdA-Tweede Kamerlid Servaas Huys uit Grubbenvorst, tevens oud-voorzitter van de landinrichtingscommissie Peelvenen.

 • Landgoed De Steegh gaat met intentieverklaring goudgroene toekomst tegemoet

  25 augustus 2014

  Landgoed De Steegh, gelegen ten noorden van Grubbenvorst en grenzend aan natuurgebied Kaldenbroek, is een uniek stuk Noord-Limburg. Het betreft een fraai uitloopgebied voor de kern Grubbenvorst en tevens een verbinding naar het natuurgebied Kaldenbroek. De provincie kent de natuur rondom het feeërieke landgoed nu de hoogste natuurstatus toe.

Zoeken

Uitgelicht

Persdesk

Zoeken