Januari 2014

 • Opnieuw kiest wielerploeg voor Limburg

  31 januari 2014

  Team Giant - Shimano en de Nederlandse Provincie Limburg gaan samenwerken aan een gezamenlijk project genaamd de Limburg Cycling Academy.

 • Gedeputeerde legt eerste steen nieuw ziekenhuis Roermond

  30 januari 2014

  Gedeputeerde Peter van Dijk van Zorg en Welzijn legde vandaag in Roermond mede de eerste steen voor de nieuwbouw en verbouw van het ziekenhuis Laurentius, die bijna € 100 miljoen euro gaat kosten.

 • Limburg, Noord-Brabant en Zeeland pleiten voor smart specialisation binnen Europees industriebeleid

  30 januari 2014

  De drie zuidelijke provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland dringen er bij de Europese Raad van Regeringsleiders op aan werk te maken van nieuw Europees industriebeleid. In dat nieuwe beleid moet ingezet worden op smart specialisation. Namens de drie zuidelijke provincies heeft de Limburgse Commissaris van de Koning, gouverneur Theo Bovens, in aanwezigheid van de Noord-Brabantse Commissaris van de Koning Wim van de Donk en de Zeeuwse gedeputeerde Ben de Reu, donderdagmiddag in Brussel een document ondertekend met deze oproep. Dat document werd verder door nog veertien andere Europese regio's ondertekend.

 • Continium leukste uitje van Limburg?

  15 augustus 2016

  Discovery Center Continium is door ANWB-leden genomineerd voor de titel ‘Leukste Uitje van Limburg 2014’. Help het Continium deze titel in de wacht te slepen en stem!

 • Inloopbijeenkomst start aanleg delen Buitering Parkstad Limburg

  29 januari 2014

  Medio februari van dit jaar start aannemer MNO Vervat BV in opdracht van de Provincie Limburg met de bouwwerkzaamheden voor het wegdeel van de Buitenring Parkstad Limburg ten noorden van Heerlen en Brunssum. Op dinsdag 4 februari 2014 vindt hiervoor een inloopbijeenkomst plaats.

 • Limburg haalt band met Noordrijn-Westfalen aan

  28 januari 2014

  Limburg koerst op een nauwere samenwerking met Noordrijn-Westfalen (NRW).
  Naast het versterken van de al bestaande economische relatie wil Limburg ook meer samenwerken met de gerenommeerde onderzoeksinstituten van de Duitse buren.

 • Provincie steunt burgers America met eigen zorgcentrum

  28 januari 2014

  De Provincie Limburg doet met ruim een half miljoen euro een flinke duit in het zakje om de realisering van een experimenteel zorgcentrum in het Noord-Limburgse peeldorp America mogelijk te maken.

 • Limburgse dorpskernen experimenteren met wensbus

  23 januari 2014

  Op 11 februari start de ‘wensbus’-pilot. Dat betekent dat in een testperiode het busvervoer in een aantal kleine Limburgse dorpskernen vraaggerichter georganiseerd wordt. Dus: kleine busjes voor maximaal acht personen waarvan de inzet door de bewoners zélf, afhankelijk van de vraag en behoefte, wordt georganiseerd.

 • N280-west Baexem: Gedeputeerde Staten kiezen voor variant 3c

  22 januari 2014

  Gedeputeerde Staten kiezen op basis van onderzoeksresultaten en weging van ingebrachte adviezen voor alternatief 3c als voorkeursvariant voor aanleg van de N280-west bij Baexem. Definitieve besluitvorming over het voorkeursalternatief vindt plaats in Provinciale Staten.

 • Parkstad Limburg ontwikkelt nieuw toeristisch initiatief

  22 januari 2014

  Hoe versterk je de kwaliteit van de openbare ruimte en bied je nieuwe economische mogelijkheden in Parkstad Limburg? Met het project Visie Mijnspoor wordt een voorbeeld gegeven van transformatie van een voormalig spoortracé in een toeristisch aantrekkelijke fietsroute. Daarmee wordt de toegankelijkheid en gebruikswaarde van het gebied verbeterd op een duurzame wijze. De Provincie honoreert het initiatief met een financiële bijdrage van 15.000 euro.

 • Zuid-Limburgs slooppakket voor korting verhuurdersheffing

  21 januari 2014

  De Provincie Limburg heeft minister Stef Blok namens de Zuid-Limburgse corporaties en gemeenten als eerste krimpprovincie een slooppakket aangeboden van 4.884 huurwoningen. Dat zijn de huurwoningen van corporaties die in de periode 2014-2017 in Zuid-Limburg gesloopt gaan worden. Hiermee krijgen de Limburgse corporaties van het Rijk per aangekondigde gesloopte woning € 15.000,- terug van de op 1 januari 2014 geldende verhuurdersheffing. Dat komt neer op een totaalbedrag van € 73.260.000,00.

 • Limburg Chair UM belangrijk voor Kennis-As

  15 augustus 2016

  De Provincie Limburg vindt het instellen van de Limburg Chair door de Universiteit Maastricht een belangrijke verbindende schakel voor de ontwikkelingen binnen de Kennis-As. Als eerste universiteitshoogleraar binnen die Limburg Chair werd prof. dr. Peter Peters donderdag 16 januari gepresenteerd.

 • Nieuw sportprogramma houdt Limburgse jeugd in beweging

  16 januari 2014

  Tienduizenden Limburgse schoolkinderen gaan de komende jaren ontdekken wat hun favoriete sport is. Er komt een speciaal programma om de kinderen met allerhande sporten in contact te brengen.

 • Internationaal anti-dopingcongres in Limburg

  21 april 2017

  Van 15 tot en met 17 januari vindt er in Zuid-Limburg een internationaal anti-dopingcongres plaats. Tijdens het congres staat de implementatie van de nieuwe WAD Code centraal die onlangs door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) is goedgekeurd. De Code vormt wereldwijd de basis van het antidopingbeleid.

 • Centraal gebouw Chemelot Campus geopend

  14 januari 2014

  Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken heeft vandaag op de Chemelot Campus te Sittard-Geleen het zogeheten Gebouw 24 officieel geopend. Dit gebouw vormt een centrale faciliteit voor de ruim duizend onderzoekers, ondernemers en studenten op de campus.

 • Bob, ook met carnaval

  13 januari 2014

  Maandag 13 januari start de carnavalsBob campagne in Limburg. Carnaval is een geweldig feest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Omdat we streven naar nul verkeersslachtoffers voeren we rond de carnavalstijd wederom een Bob-campagne.

 • Groot onderhoud Bonnefantenmuseum verloopt voorspoedig

  09 januari 2014

  De onderhoudswerkzaamheden in het Bonnefantenmuseum gaan geheel volgens plan. De overlast wordt tot een minimum beperkt en alle tentoonstellingen blijven bereikbaar. Kunstenaar Marie van Vollenhoven transformeerde het tijdelijke trappenhuis tot een verrassend kunstwerk waarin bezoekers worden meegevoerd in de wereld van de The Stolen Lady and Slices of Time.

 • Start derde tranche stimulering bouw in crisistijd

  26 september 2017

  Dinsdag 7 januari 2014 gaven Gedeputeerde Staten (GS) groen licht voor het eerste project van de derde tranche 'stimulering bouw in crisistijd'. Het gaat om de herontwikkeling van de voormalige basisschool Schilberg aan de Heerweg in de gemeente Echt Susteren met een provinciale bijdrage van maximaal € 120.041,87.

 • 'Grenzeloos verbinden' thema in nieuwjaarsspeech gouverneur Theo Bovens

  29 september 2016

  Het blijven zoeken naar verbindingen, relaties en allianties over de provinciegrenzen heen is van groot belang voor de toekomst van Limburg, voor de toekomst van Nederland en voor de toekomst van de Limburg omringende Euregio’s.
  De oproep te blijven werken aan die grenzeloze verbindingen deed gouverneur Theo Bovens donderdagavond in zijn speech tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Provincie Limburg.

Zoeken

Uitgelicht

Persdesk

Zoeken