Limburg Chair UM belangrijk voor Kennis-As

De Provincie Limburg vindt het instellen van de Limburg Chair door de Universiteit Maastricht een belangrijke verbindende schakel voor de ontwikkelingen binnen de Kennis-As. Als eerste universiteitshoogleraar binnen die Limburg Chair werd prof. dr. Peter Peters donderdag 16 januari gepresenteerd.

Bij die presentatie benadrukte gouverneur drs. Theo Bovens nog eens hoe belangrijk de Limburg Chair is voor het academisch profiel van de Universiteit Maastricht, maar zeker ook voor de profilering van de Kennis-As en de verbinding en samenwerking tussen alle partners binnen die Kennis-As. De gouverneur kondigde tijdens die presentatie aan dat de Provincie Limburg dit initiatief dermate belangrijk vindt voor de Kennis-As en het dan ook wil ondersteunen. Op welke manier dat gaat gebeuren, wordt bekeken zodra de aanvraag daartoe van de Universiteit Maastricht is ontvangen.

Prof. dr. Peter Peters is een top-nanoloog, die werkt op het snijvlak van geneeskunde en natuurwetenschappen. Hij onderzoekt het immuunsysteem en nanomoleculair niveau, met als doel het verbeteren van bijvoorbeeld de behandeling van kanker en tubercuose.  

Wie is prof. dr. Peter Peters?

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken