November 2014

 • 169 Equipe Mont Ventoux.jpg

  169 Equipe Mont Ventoux.jpg

 • uitreiking china friendship award.jpg

  uitreiking china friendship award.jpg

 • uitreiking china friendship award.jpg

  uitreiking china friendship award.jpg

 • 533-mosaevita-exterieur3.jpg

  533-mosaevita-exterieur3.jpg

 • Subsidie voor grensoverschrijdende samenwerking INTERREG-programma Deutschland-Nederland goedgekeurd

  28 november 2014

  Op woensdag 19 november hebben 15 vertegenwoordigers uit Nederland en Duitsland in Hengelo een belangrijke handtekening gezet voor de grensregio. Voor de Provincie Limburg tekende gedeputeerde Erik Koppe (Financiën). Met de feestelijke ondertekening van de INTERREG-overeenkomst voor meer dan 600 gasten bezegelden de Duitse deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen, het Ministerie van Economische Zaken, de acht Nederlandse grensprovincies en de vier Euregio’s hun samenwerking bij de gezamenlijke uitvoering van het EU-subsidieprogramma “INTERREG Deutschland-Nederland”.

 • Proeffabriek Zuyd Hogeschool weer helemaal up-to-date

  27 november 2014

  De Proeffabriek van Zuyd Hogeschool, in Heerlen, is een unieke opleidingslocatie. De fabriek wordt gebruikt om met name MBO- en HBO-studenten, maar ook zij-instromers en professionals in een veilige omgeving te laten experimenteren met de procesgang in een fabriek: zo kan men er ‘ongestraft’ de productie stoppen of laten escaleren, metingen doen en ontwerpverbetering voorstellen. In de fabriek wordt onder andere ammoniumsulfaat gemaakt, een stof die vooral als kunstmest wordt gebruikt.

 • Organisatie voor verkeersveiligheid Limburg bestaat 25 jaar

  28 november 2014

  Met het houden van een symposium in het Gouvernement in Maastricht is afgelopen woensdag het 25-jarig jubileum van het Regionaal Orgaan Verkeerveiligheid Limburg (ROVL) gevierd. Het symposium werd geopend door Erik Koppe, gedeputeerde voor Verkeersveiligheid en tevens voorzitter van het ROVL. Samen met haar partners is in de afgelopen 25 jaar veel bereikt. Tijdens het symposium draaide het echter vooral om de toekomst en werd vooruit gekeken naar technische vernieuwingen en wat dit voor verkeersveiligheid kan betekenen.

 • Dijksma3960

  Dijksma3960

 • ESF-subsidie voor project Duurzame Inzetbaarheid

  25 november 2014

  De gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en de Provincie Limburg hebben gezamenlijk een Europese subsidie van € 160.000 ontvangen voor het project Duurzame Inzetbaarheid. Dit - door Empower Limburg ontwikkelde project - richt zich op verbetering van de inzetbaarheid en mobiliteit van medewerkers in de regionale overheidssector. Daarnaast wordt een bijdrage verwacht aan het oplossen van boventalligheid en het verminderen van kostbare externe inhuur. Het project geldt als een pilot, die na gebleken succes verder wordt toegepast.

 • Groot onderhoud ZLSM-spoor

  25 november 2014

  De Provincie Limburg schakelt Strukton Rail in voor het groot onderhoud aan het spoortracé van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). Met de werkzaamheden is een bedrag gemoeid van € 1.045.000. Het onderhoud wordt nog dit jaar uitgevoerd.

 • Jachtverbod opnieuw van kracht door nieuwe uitbraak vogelgriep

  25 november 2014

  In het Zuid-Hollandse Ter Aar is bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van deze vogelgriep te voorkomen heeft het ministerie van Economische Zaken per direct opnieuw een aantal maatregelen genomen.

 • Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2014 bekend

  25 november 2014

  Ook dit jaar worden de beste sporters van 2014 door de Provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. Op zondag 24 november maakte de vakjury per categorie de drie genomineerden bekend.

 • Eerste boom nieuwe hoogstamgaard de grond in

  20 november 2014

  Met het planten van één fruitboom is afgelopen woensdag in Eys de eerste stap gezet in de ontwikkeling van een lint van vijf hoogstamboomgaarden in Zuid-Limburg.

 • Dijk voor Jazz City Roermond wordt eerder aangelegd

  20 november 2014

  De Provincie Limburg betaalt de helft van de rentekosten voor de voorfinanciering van een nieuwe dijk bij de Alexanderhaven in Roermond. Hierdoor hoeft de ontwikkeling van woon- en uitgaansgebied Jazz City niet te wachten.

 • Provincie stimuleert samenwerking tussen ENCI en Sibelco Europe

  18 november 2014

  De provinciale aanpak gericht op het beëindigen en transformeren van de kalksteengroeves bij ENCI en Groeve ‘t Rooth heeft geleid tot een samenwerking tussen Sibelco en ENCI. ENCI levert de komende jaren kalksteen uit de ENCI-groeve aan Sibelco. Een aanzienlijk deel van de opbrengsten zal ENCI ter beschikking stellen aan de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied voor verdere verfraaiing van de ENCI-groeve en/of omgeving.

 • Limburg haalt Europees topcongres over programma- en beleidsevaluatie naar Maastricht

  18 november 2014

  Limburg is in 2016 gastheer van het tweejaarlijkse congres van de European Evaluation Society (EES). Dit jaar namen meer dan 700 deelnemers met 75 verschillende nationaliteiten deel aan dit congres. Het driedaagse congres vindt plaats in september 2016 in het MECC Maastricht.

 • Subsidie voor opleiding personeel Bayer CropScience Vegetable Seeds

  18 november 2014

  De Provincie Limburg verleent een subsidie van € 200.000,- in verband met de uitbreiding van groenteveredelingsbedrijf Bayer CropScience Vegetable Science in de gemeente Leudal. Het gaat om het zogeheten project GreenEx, de bouw van een nieuw kassencomplex van maximaal twintig hectare, dat 300 nieuwe arbeidsplaatsen oplevert. Dit personeel moet opgeleid worden voor het specifieke werk bij het bedrijf.

 • Milieu thuis en op kantoor onnodig slecht

  17 november 2014

  Door vrij simpele ingrepen kan het milieu thuis, op school, in bedrijven en op kantoren sterk worden verbeterd. Nu worden veel mensen ziek van het binnenmilieu door opeenhoping van vocht, stof en gassen.

 • Jacht, beheer en schadebestrijding stilgelegd in verband met vogelgriep

  17 november 2014

  In Hekendorp, gelegen in de gemeente Oudewater, provincie Utrecht, is een voor mensen besmettelijke variant van vogelgriep vastgesteld (type H5N8). Om verspreiding van deze zeer besmettelijke vogelgriep te voorkomen heeft het ministerie van Economische Zaken per direct een aantal maatregelen genomen. Het maatregelenpakket van het Ministerie is erop gericht om het verplaatsen van dieren en dierlijke producten stil te leggen, om zo verdere besmetting te voorkomen. Eén van de maatregelen heeft betrekking op jacht, beheer en schadebestrijding. Deze worden stilgelegd voor 72 uur, vanaf zondag 16 november 2014, 11.30 uur.

 • Predicaat 'Hofleverancier' voor 125-jarige Jan Reijnen B.V. te Panningen

  14 november 2014

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Jan Reijnen B.V. bij gelegenheid van de viering van het 125-jarig bestaan van dit bedrijf. Gouverneur Theo Bovens overhandigde donderdagavond 13 november 2014 de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie van dit familiebedrijf.

 • Flinke impuls voor Brightlands Maastricht Health Campus

  14 november 2014

  De Brightlands Maastricht Health Campus ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Er komt een nieuw markant gebouw, Mosae Vita, hét visitekaartje van de campus. Dit wordt een broedplaats voor zorginnovaties van patiënt, huisarts, specialist, wetenschapper en ondernemer samen. Daarnaast krijgt het gebied een facelift om de campus als zodanig meer uitstraling te geven met ontmoetingsplekken in een parkachtige omgeving.

 • Provincie Limburg en Enexis bouwen samen Econexis Limburg - centrum voor duurzaam wonen

  29 september 2016

  De Provincie Limburg en netwerkbeheerder Enexis hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor het realiseren van een educatie- en voorlichtingscentrum voor duurzaam wonen in Maastricht. Dit centrum, genaamd Econexis Limburg, gaat dienen als inspiratiebron voor iedereen die in zijn woning energie wil besparen of opwekken. Gedeputeerde Erik Koppe (Volkshuisvesting) en Enexis-bestuursvoorzitter Peter Vermaat hebben dit bekend gemaakt tijdens het zesde congres Duurzaam Gebouwd dat plaatsvindt in het MECC te Maastricht.

 • Klachtenmeldpunt geeft Provincie Limburg gelijk

  12 november 2014

  Voor de periode 2016-2031 heeft de Provincie Limburg een nieuwe aanbesteding concessie openbaar vervoer uitgeschreven. De huidige uitvoerende vervoersmaatschappij Veolia dingt ook mee in deze aanbesteding, maar heeft tegen de Provincie een klacht ingediend bij het Klachtenmeldpunt Aanbesteden.

 • Provincie investeert in centrum Blerick

  11 november 2014

  De Provincie Limburg heeft een subsidie van € 729.752,00 verleend aan de gemeente Venlo. De subsidie is bedoeld voor de herinrichting van het Laurentiusplein en omgeving, als onderdeel van het centrumplan Blerick.

 • Aken populair bij Limburgse studenten

  07 november 2014

  Steeds meer Limburgse jongeren studeren in Aken, net over de Duitse grens bij Heerlen. Zowel aan de technische universiteit RWTH als aan de Hogeschool FH Aken. Waren er in 2011 nog slechts zes nieuwe aanmeldingen, dit jaar is het aantal gegroeid naar 75 en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren groeit naar 300 studenten.

 • Subsidie voor fraaier plein Ubachsberg

  05 november 2014

  De Provincie Limburg heeft een subsidie van € 169.757,- verleend aan de gemeente Voerendaal voor het verfraaien van het Bernardusplein in Ubachsberg. Een en ander blijkt uit een besluit van Gedeputeerde Staten van deze week.

 • Zuid-Limburgs Centraal Plateau klaar voor de toekomst

  05 november 2014

  Met het landschap als grote winnaar is het project rondom de herinrichting van het Mergelland op 4 november 2014 succesvol afgesloten. “Herverkaveling heeft hier een centrale rol gespeeld. Hiermee neemt dit gebied een goede uitgangspositie in voor de toekomst”, aldus gedeputeerde Patrick van der Broeck.

 • Drie inschrijvingen bij aanbesteding OV-concessie Limburg

  03 november 2014

  Bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg zijn drie inschrijvingen gedaan. Veolia, Arriva en Abellio brachten een bod uit. Vandaag was de sluitingsdatum voor inschrijvingen voor de concessie in Limburg.

 • Brom Effe Normaal in Parkstad

  25 november 2014

  Jongeren op de bromfiets of scooter bewustmaken van hun eigen gedrag in het verkeer. Om dat te bereiken, zijn stichting Halt, Politie, Adelante en het Openbaar Ministerie medio september in de regio Parkstad met het project ‘Brom Effe Normaal’ (BEN) gestart. Bega je als jongere één of meerdere strafbare verkeersovertredingen op de brommer of scooter? Dan heb je de keuze: een boete betalen of meedoen aan Brom Effe Normaal (BEN). Op dinsdag 4 november vindt een brommercontrole plaats op de Heerenweg in Heerlen, ter hoogte van Wickraderweg.

Zoeken

Uitgelicht

Persdesk

Zoeken