April 2015

 • Nieuw college van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd

  30 april 2015

  Gisterenavond is in het Gouvernement aan de Maas het nieuwe college van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd.

 • Start reconstructie N277 Kom Ysselsteyn en Lovinckplein

  01 mei 2015

  Begin mei start BAM Infra met de werkzaamheden aan de N277 Kom Ysselsteyn en het aanliggende Lovinckplein. Deze werkzaamheden betreffen de aanleg van onder meer nieuwe riolering, trottoirs, betonnen fietspaden en asfalt tussen de Agrobaan en de Ringweg.

 • Loket mkb-leningenfondsen Provincie Limburg open per 1 mei

  29 april 2015

  De twee provinciale leningenfondsen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf worden op vrijdag 1 mei operationeel.

 • Van der Broeck verbijsterd over onregelmatigheden dochtermaatschappij NS

  28 april 2015

  Hierbij een reactie van gedeputeerde Patrick van der Broeck:
  Vanmiddag is gedeputeerde Patrick van der Broeck, verantwoordelijk voor openbaar vervoer, door de directeur van de NS geïnformeerd over het feit dat zij hebben moeten ingrijpen bij dochteronderneming Abellio. Bestuurders zijn op non-actief gezet na onregelmatigheden met vertrouwelijk informatie voor Abellio.

 • Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen

  25 april 2015

  Gouverneur Theo Bovens heeft aan de heer drs. G.J.M. (Sjraar) Cox de versierselen overhandigd die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. De heer Cox is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige maatschappelijke verdiensten al dan niet in het verlengde van de uitoefening van zijn burgemeestersambt.

 • Reizende expositie Routes of Liberation naar Roermond

  24 april 2015

  Op initiatief van de Provincie Limburg komt de reizende expositie ‘Routes of Liberation’ in het kader van de herdenking van 70 jaar bevrijding in Nederland naar Roermond. Deze unieke expositie is van 1 tot en met 28 mei 2015 te bezoeken in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

 • Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Reg van Loo van Vaals

  24 april 2015

  Gouverneur Theo Bovens heeft aan de heer drs. R.L.T. (Reg) van Loo de versierselen overhandigd die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. De heer Van Loo is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige maatschappelijke verdiensten onder meer in het onderwijs en op cultureel gebied.

 • Minister Azerbeidzjan brengt werkbezoek aan Limburg

  23 april 2015

  Azerbeidzjan’s minister van economische zaken en industrie, Shahin Mustafayev, minister Henk Kamp van economische zaken gedeputeerde Twan Beurskens openden vandaag in Maastricht een bijeenkomst waarin de handelsrelaties tussen Azerbeidzjan en Nederland en met name Limburg werden verstevigd. Een en ander vond plaats in de Maastricht School of Management.

 • Koninklijke onderscheiding voor Toine Gresel te Heerlen, voorzitter van het Waterschap Peel en Maasvallei

  24 april 2015

  Gouverneur Theo Bovens heeft aan de heer drs. A.M.G. (Toine) Gresel de versierselen overhandigd die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. De heer Gresel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn persoonlijke verdiensten in de uitoefening van zijn hoofdfuncties in het openbaar bestuur, gecombineerd met tal van maatschappelijke nevenfuncties.

 • Algemeen overzicht Koninklijke Onderscheidingen in Limburg in verband met de viering van Koningsdag 2015

  23 april 2015

  Bij de Algemene Gelegenheid, in verband met de viering van Koningsdag 2015, worden aan 252 verdienstelijke burgers in de provincie Limburg de versierselen uitgereikt die horen bij een Koninklijke Onderscheiding.

 • Coalitieakkoord 2015-2019: In Limburg bereiken we meer!

  22 april 2015

  Informateur Ger Koopmans (CDA) presenteerde vandaag het nieuwe coalitieakkoord 2015-2019. Hij deed dat samen met de onderhandelaars van de vijf coalitiepartijen te weten: Hubert Mackus (CDA), Daan Prevoo (SP), Joost van den Akker (VVD), Leon Vaessen (D66) en Eric Geurts (PvdA).

 • Informateur Koopmans: "Onderhandelaarsakkoord gereed".

  20 april 2015

  Informateur Ger Koopmans maakt namens de onderhandelingspartners CDA, SP, VVD, D66 en PVDA bekend dat zij een onderhandelaarsakkoord bereikt hebben.

 • Gezonde Basisschool van de Toekomst start in november

  17 april 2015

  Ruim 1200 kinderen in Parkstad gaan met ingang van 1 november aanstaande vier jaar lang naar een ‘Gezonde Basisschool van de Toekomst’. Dat zijn scholen met een langere lesdag en met veel aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging evenals culturele activiteiten. Het draagvlak voor dit unieke onderwijsconcept blijkt bijzonder groot. Een groot deel van de ouders en leerkrachten hebben volmondig ‘ja’ gezegd tegen het project.

 • Meerssen Papier maakt doorstart

  16 april 2015

  Het failliete Meerssen Papier in Meerssen maakt een doorstart. De papierfabriek wordt overgenomen door Marsna Paper BV.

 • Vindingrijke studenten werken samen met ondernemers

  15 april 2015

  Vindingrijke Limburgse scholieren en studenten gaan Limburgse midden- en kleinbedrijven helpen met innovaties tijdens Limburg&Co On Tour dit jaar. Het gaat om scholieren van het VMBO, MBO en VWO-Technasium, en studenten van het HBO en de Universiteit Maastricht. Ook hun leraren en docenten zijn hierbij betrokken.

 • Weekafsluiting Hommerterweg Hoensbroek

  15 april 2015

  Een gedeelte van de Hommerterweg in Hoensbroek wordt in het kader van de Buitenring Parkstad Limburg van maandag 20 april 07.00 uur tot en met vrijdag 24 april 17.00 uur afgesloten voor verkeer. De afsluiting bevindt zich tussen het nieuw aangelegde viaduct (tussen Heerlen en Schinnen) en de aansluiting met de N298 in Heerlen. De wegafsluiting is noodzakelijk, omdat de laatste laag asfalt nog aangebracht dient te worden. Dit was eerder niet mogelijk in verband met een te lage (buiten)temperatuur.

 • Subsidie voor innovatief MKB in topsectoren

  15 april 2015

  Rijk en de provincies hebben samen een subsidieregeling afgekondigd voor vindingrijke mkb-ondernemers in een van de negen topsectoren; agri&food; chemie, creatieve industrie, energie, hightech systemen en materialen, life sciences, logistiek, tuinbouw en water.

 • Waterberging onder N278 Margraten

  23 augustus 2016

  Onder de toekomstige rotonde op de N278 bij de aansluiting met bedrijventerrein Aan de Fremme in Margraten wordt vandaag en morgen een ondergrondse waterberging aangelegd.

 • Campagne Ik-Fiets-Vriendelijk on Tour

  07 april 2015

  In het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk gaan politiemotards samen met twee motorverenigingen op zondag 12 april en zondag 24 mei in het Heuvelland fietsers controleren op hun gedrag. De politie wil wielrenners belonen die goed gedrag vertonen tijdens het fietsen door het Heuvelland met twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Fietsers die hinder of ander negatief gedrag veroorzaken worden door de politie aangesproken en krijgen een waarschuwing. Hiermee wil de campagne de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers.

 • Overzicht sollicitanten burgemeestersvacature Maastricht

  03 april 2015

  Naar de vacature burgemeester van de gemeente Maastricht hebben bij de Commissaris van de Koning, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, 17 kandidaten gesolliciteerd, waaronder 2 vrouwelijke.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken