Juli 2015

 • Tweede openstelling OPZuid per 1 oktober

  28 juli 2015

  Per 1 oktober 2015 wordt het Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 (OPZuid) opengesteld voor de indiening van projecten in het kader van investeringsdoelstellingen 1B3 en 4F. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober tot en met 30 november 2015 via de EFRO-webportal.

 • Werkzaamheden Buitenring reconstructie rotonde Avantis afgerond

  27 juli 2015

  Op vrijdag 31 juli kan de rotonde Avantis weer volledig in gebruik genomen worden. De reconstructie van de rotonde door aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg is dan binnen de geplande termijn afgerond.

 • Werkzaamheden Buitenring op N276 eerder afgerond

  23 juli 2015

  Op vrijdag 31 juli wordt de N276 weer vrijgegeven voor verkeer. De afgelopen maanden
  is hier door de aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg gewerkt aan het ophogen van de N276 ter hoogte van het tracé van de Buitenring, de aanleg van twee turborotondes en de afbouw van een nieuw viaduct voor de Buitenring. Nu de werkzaamheden – bijna twee maanden eerder dan verwacht- zijn afgerond is er weer een rechtstreekse verbinding tussen Sittard en Brunssum, daarmee komt een einde aan de overlast voor het verkeer op dit traject.

 • Gezamenlijk bericht van de gemeente Sittard-Geleen, SABIC en de Provincie Limburg

  08 augustus 2016

  Vanmiddag heeft op het Gouvernement een overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van directie en bestuur van de gemeente Sittard-Geleen, SABIC en de Provincie Limburg. Aanwezig waren Noël Lebens (locoburgemeester Sittard-Geleen), namens de directie van SABIC Dieter Hollmann en Math Peeters en gedeputeerde Daan Prevoo. Aanleiding van deze bijeenkomst, op initiatief van gedeputeerde Daan Prevoo, is het aantal voorvallen op het Chemelotterrein de afgelopen weken.

 • Provinciehuis hotspot voor publiek Ironman

  22 juli 2015

  Zondag 2 augustus wordt in en rond Maastricht de Ironman triathlon gehouden, het grootste duursportevenement ter wereld. Ongeveer duizend professionele atleten en liefhebbers uit 47 landen gaan de ultieme uitdaging aan: 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, 180 kilometer fietsen door het Limburgse heuvelland en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

 • Toerist blijft langer in Limburg

  16 juli 2015

  Limburg staat met circa 10 miljoen overnachtingen op de 2e plek van de Nederlandse provincies. Voor bungalowvakanties staat de provincie zelfs op de eerste plek. Ook qua bestedingen door binnenlandse vakantiegangers is Limburg vakantieprovincie nummer 1. De lengte van vakanties is toegenomen naar 5 nachten per vakantie. Dit betekent dat de toerist gemiddeld langer in Limburg blijft.

 • Tsunami-aardewerk in bruikleen bij Provincie Limburg

  16 juli 2015

  De Japanse beeldend kunstenaar Nishiko zocht voor het The Repairing Earth Quake Project in het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied Miyagi naar stukjes porselein, plastic onderdelen, kapotte, alledaagse voorwerpen. Ze repareerde ze met hulp van de bewoners om ze vervolgens een nieuw thuis te bezorgen. Daan Prevoo, gedeputeerde voor Water, kreeg op woensdag 15 juli van Nishiko een gerepareerde porseleinen schaal in bruikleen. Mocht de eigenaar zich melden, dan moet hij het kunstwerkje teruggeven.

 • Predicaat Hofleverancier voor 100-jarige juwelier Henri Camps te Venray

  10 juli 2015

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan Juwelier Henri Camps V.O.F. bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van dit bedrijf.

 • Groen licht voor Gezonde Basisschool in Parkstad

  10 februari 2017

  De Provincie Limburg heeft vandaag, vrijdag 10 juli 2015, ingestemd met de uitvoeringsfase van het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Daarmee geeft de provincie definitief ‘groen licht’ voor de start van dit nieuwe onderwijsconcept in november 2015. De komende vier jaar zijn vier basisscholen van onderwijsstichting Movare met in totaal 1200 leerlingen ‘proefschool’ voor dit project. De scholen krijgen een langere lesdag en veel aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging en culturele activiteiten. De Universiteit Maastricht onderzoekt samen met de GGD Zuid Limburg of het project leidt tot verbetering van het welbevinden, de gezondheid en de schoolprestaties van leerlingen.

 • Nachtafsluiting N278 rotonde Margraten

  10 juli 2015

  De N278 Rijksweg Margraten ter hoogte van de Bedrijventerrein ‘Aan de Fremme’ is van woensdag 15 juli 20.00u tot donderdag 16 juli 06.00u afgesloten voor al het verkeer. Deze nachtafsluiting is noodzakelijk om de asfaltdeklaag en de markeringen aan te brengen. De realisatie van de rotonde ´Aan de Fremme´ verloopt voorspoedig. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de bouwvakantie zijn afgerond.

 • Viaduct de Locht in Kerkrade eerder dan gepland weer open voor verkeer

  09 juli 2015

  Vanaf donderdag 9 juli is het aangepaste viaduct de Locht in Kerkrade, eerder dan gepland, weer open voor verkeer. De Crombacherstraat is op dat moment nog niet vanaf de Locht bereikbaar in verband met de laatste afrondende werkzaamheden. Naar verwachting worden deze werkzaamheden eind juli afgerond.

 • Limburgse Vroege Vogel-scholen DOOR! met muziekonderwijs

  09 juli 2015

  Het onlangs gepresenteerde Masterplan Muziekonderwijs Limburg DOOR! wordt vanaf vandaag door twintig Limburgse scholen, de zogenaamde ‘Vroege Vogels’ uitgevoerd. Zij lopen zo vóór de Haagse muziek uit: de landelijke muziekimpulsregeling, waarmee muziekonderwijs in het hele land gestimuleerd gaat worden, zal pas in het najaar van dit jaar opgesteld worden. De Provincie Limburg wil daar niet op wachten en investeert, vooruitlopend op de regeling, zelf in muziekonderwijs.

 • Historische dag voor Limburg

  08 juli 2015

  Vandaag is voor Limburg een historische dag. De naam van de Provincie Limburg bestaat vandaag namelijk op de kop af twee eeuwen.

 • Financieel toezicht op afstand voor Noord-Limburgse gemeenten

  07 juli 2015

  Gemeentefinanciën 2015-2018
  De Provincie Limburg heeft in 2015 de financiële toestand van de acht Noord-Limburgse gemeenten (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray) met een verdiepingsonderzoek in kaart gebracht. Op basis van de onderzoeken heeft de Provincie Limburg vandaag besloten dat alle acht gemeenten tot en met 2018 het lichte, repressieve toezicht krijgen.

 • Limburg investeert in schonere stallen

  02 juli 2015

  De Provincie Limburg heeft ruim 1,6 miljoen euro subsidie verleend aan veehouders die maatregelen treffen voor schonere stallen.

 • Resultaat Beter Benutten Maastricht Bereikbaar 2012-2014

  02 juli 2015

  Dagelijks 2200 auto’s minder in de spits

  Het programma Maastricht Bereikbaar (MB) heeft in de periode 2012-2014 2.200 dagelijkse spitsmijdingen behaald in de ochtendspits op belangrijke wegen in en om de stad. Mede hierdoor zijn de files en het autoverkeer in de regio niet toegenomen. Zonder het programma zou het autoverkeer in de regio met 3 procent zijn toegenomen. Dit blijkt uit een evaluatie van het eerste Beter Benutten programma uitgevoerd door Maastricht Bereikbaar tussen 2012-2014. De resultaten hiervan zijn op 2 juli gepresenteerd door wethouder John Aarts van Maastricht, gedeputeerde Eric Geurts, Frank Burmeister (Beter Benutten) en Denis Florack (directieplatform MB).

 • Verkeersomleidingen Allee in Schinnen in het kader van wegwerkzaamheden Buitenring Parkstad Limburg

  02 juli 2015

  Van 3 tot en met 13 juli 2015 vinden er in het kader van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg verkeersomleidingen plaats op de Allee in Schinnen.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken