Mei 2015

 • Anderhalf miljoen subsidie voor woningmarktprojecten in Noord-Limburg

  29 mei 2015

  De Provincie Limburg is het afgelopen jaar gestart met subsidieregelingen waarin per regio projecten worden gestimuleerd die de woningmarkt in balans brengen. De regeling voor de regio Noord-Limburg is nu ook opengesteld.

 • Provincie Limburg vergroot belang in LIOF

  26 mei 2015

  De Provincie Limburg vergroot haar belang in Industriebank LIOF van 5 naar 50%. Hiermee wil de Provincie Limburg een extra impuls geven aan acquisitie, innovatie en financiering van het midden- en kleinbedrijf. LIOF gaat zich meer richten op kansrijke bedrijven in de maakindustrie, logistiek en bedrijven die kunnen aansluiten op de vier Limburgse campussen. Het Rijk blijft met 50% mede-eigenaar van de regionale ontwikkelingsmaatschappij.

 • Provincie Limburg met Brightlands naar World Expo Milaan

  13 mei 2015

  Op de World Expo Milaan 2015 is ook de internationaal georiënteerde Provincie Limburg vertegenwoordigd als deelnemer aan het Nederlandse paviljoen. De provincie schuift daarbij de Brightlands-campussen naar voren als economische hub in Europa op het gebied van materialen, voeding en gezondheid.

 • Overzicht sollicitanten burgemeestersvacature Heerlen

  12 mei 2015

  Naar de vacature burgemeester van de gemeente Heerlen hebben bij de Commissaris van de Koning, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, 22 kandidaten gesolliciteerd, waaronder 2 vrouwelijke.

 • Op zoek naar Europa in Limburg

  09 augustus 2017

  Dit weekeinde, 8, 9 en 10 mei, vinden de jaarlijkse Europa om de hoek Kijkdagen plaats. In Nederland zijn dan meer dan 75 Europese projecten open voor het publiek. Het gaat om projecten die laten zien hoe Europa samenwerkt met de Nederlandse overheden, het bedrijfsleven en kennisinstellingen aan de versterking van de economie. De projecten houden zich bezig met innovatie, duurzaamheid en grensoverschrijdende samenwerking. Overal in Limburg zijn er ‘om de hoek’ voorbeeldprojecten.

 • Openstelling noordzijde en afsluiting zuidzijde rotonde Avantis

  07 mei 2015

  Het noordelijk deel van de rotonde Avantis in Heerlen dat gereed is, wordt vanaf woensdag 13 mei 2015 08.00 uur weer opengesteld voor doorgaand verkeer. Dit is tevens het startmoment van de afsluiting van het zuidelijk deel van de rotonde Avantis. Voor de afgesloten toe- en afrit naar de N281 aan de zuidzijde worden omleidingsroutes ingesteld.

 • Minder verkeersdoden in Limburg

  04 mei 2015

  In 2014 zijn 570 mensen omgekomen door verkeersongevallen in Nederland. Daarvan waren 33 slachtoffers in Limburg te betreuren, ten opzichte van 35 in 2013. Het aantal geregistreerde verkeersdoden in Nederland nam in 2014 het meest af op wegen waar maximaal 30 en 50 kilometer per uur mag worden gereden. Sinds 2003 is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Limburg van 75 afgenomen naar 33 in 2014. Een duidelijk dalende lijn, maar nog altijd 33 slachtoffers te veel.

 • Bevrijdingsvuur uit Caen via Maastricht naar Roermond

  01 mei 2015

  Estafettelopers van Atletiek Maastricht brengen op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, het zogeheten Bevrijdingsvuur naar Roermond. Een en ander ter herinnering aan het einde van de Duitse bezetting in 1945 en de Japanse bezetting van het toenmalige Nederlands-Indië.

 • bevrijdingsvuur

  bevrijdingsvuur

 • Jaarstukken 2014: Financiële positie was, is en blijft gezond

  01 mei 2015

  Het College van Gedeputeerde Staten heeft op 1 mei de Jaarstukken 2014 aan Provinciale Staten aangeboden. Deze jaarstukken tekenen het einde van de Statenperiode 2011-2015, een periode die zich enerzijds kenmerkt door een economische crisis, teruglopende inkomsten, bezuinigingen, en transities. Anderzijds heeft de Provincie Limburg op korte en lange termijn geïnvesteerd in economie en samenleving om het verdienend vermogen van Limburg zeker te stellen.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken