November 2015

 • Weekendafsluiting N276 Hasseltsebaan - Dr. Nolenslaan te Sittard-Geleen

  25 november 2015

  In het weekend van 27, 28 en 29 november 2015 is de kruising N276 Hasseltebaan – Dr. Nolenslaan afgesloten voor alle verkeer. In dit weekend worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising N276 Hasseltsebaan – Dr. Nolenslaan. Om deze werkzaamheden op een veilige manier te kunnen uitvoeren is een volledige afsluiting van de N276 en Dr. Nolenslaan onvermijdelijk.

 • Dr. Marieke van den Beuken wint Prijs Palliatieve Zorg Limburg 2015

  25 november 2015

  De Prijs van de Palliatieve Zorg Limburg voor het jaar 2015 is toegekend aan dr. Marieke van den Beuken. De prijs werd gisteravond om 20.15 uur uitgereikt in de Oolderhof in Herten-Roermond tijdens het symposium van de zes Limburgse netwerken voor palliatieve zorg in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2015. Het symposium werd geopend door gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen.

 • Permanente vrachtwagenparkeerplaats aan de James Cookweg

  25 november 2015

  Gedeputeerde Patrick van der Broeck, wethouder Jos Teeuwen en directeur Diederik Timmer van Rijkswaterstaat hebben op 25 november het bestuursconvenant truckparking James Cookweg ondertekend.

 • Provincie wil meer samenhang in Limburgse wielersport

  24 november 2015

  Limburg staat stevig op de kaart als dé wielerprovincie van Nederland, maar de Provincie wil meer samenhang in de Limburgse wielersport. Dat staat in het nieuwe Wielerplan van de Provincie Limburg. Het nieuwe Wielerplan is tot stand gekomen met inbreng van de wielerbonden, gemeenten, verenigingen, evenementen, bedrijven en kennisinstellingen.

 • LimburgLab 2015 Samen voor Limburg! Samen voor elkaar!

  24 november 2015

  LimburgLab 2015, de jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst voor Maatschappelijke Organisaties op 28 november in het Fortuna Sittard Stadion in Sittard is deze keer bestemd voor de achterbannen van de organisaties: alle Limburgse inwoners.

 • Symposium Palliatieve Zorg 2015: ALLE fasen van de palliatieve zorg in beeld

  23 september 2016

  Ruim 320 werkers uit de palliatieve zorg in Limburg komen vanmiddag bij elkaar in de Oolderhof in Herten-Roermond voor het tweejaarlijkse symposium rondom de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2015.

 • Innovatieve ideeën gezocht voor Limburgs plan Asbest & Energie

  25 november 2015

  Welke ‘Willie Wortel’ heeft dé oplossing om Limburg asbestvrij te maken? En hoe kan dit gecombineerd worden met duurzame energieopwekking en energiebesparing? De Provincie Limburg roept iedereen op om mee te denken. Op woensdagmiddag 16 december biedt de Provincie iedereen met praktische ideeën een podium om hun idee toe te lichten. Het beste idee wordt beloond!

 • Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2015 bekend

  25 november 2015

  Ook in 2015 worden de beste sporters van het jaar weer door de Provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. Op zondag 22 november maakte de vakjury per categorie de drie genomineerden bekend. Het publiek kan stemmen via de website sportprijslimburg.nl.

 • Drie Limburgse bedrijven winnen InnovAward 2015

  20 november 2015

  Drie vindingrijke Limburgse mkb- bedrijven winnen de InnovAward 2015, een geldprijs van € 30.000,- . De prijzen werden vandaag uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. Dat vond plaats in de Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Er waren negentien Limburgse bedrijven genomineerd uit in totaal 75 inzendingen.

 • Nieuw treinstation te Grubbenvorst aan Burgemeester van Kempenstraat

  19 november 2015

  In overleg met de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo heeft de Provincie Limburg de ‘Burgemeester van Kempenstraat’ als voorkeurslocatie aangewezen voor de aanleg van het nieuwe treinstation in Grubbenvorst. Volgens gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Driessen van de gemeente Horst aan de Maas is dit een mooie stap in de kwaliteitsverbetering van de Maaslijn: “Met dit station wordt niet alleen Grubbenvorst, maar ook Greenport Venlo ontsloten. Dit is voor het vestigingsklimaat van bedrijven, de arbeidsmarktontwikkeling maar ook de studiekeuze- en zorgmogelijkheden in deze regio van onschatbare waarde.”

 • 1e steen Brightlabs op Brightlands Campus Greenport Venlo

  19 november 2015

  Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur heeft vandaag in de Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw laboratorium, een initiatief van het bedrijf Brigthlabs BV.

 • Reconstructieplannen provinciale weg Gennep opnieuw bekeken

  18 november 2015

  Naar aanleiding van een recent dodelijk verkeersongeval tussen landbouwverkeer en een personenwagen op de N271 te Gennep, vond gisteren een overleg plaats in het gemeentehuis van Gennep.

 • Bruynzeel Storage Systems wint tiende Limburg Export Award

  18 november 2015

  Bruynzeel Storage Systems uit Panningen heeft de tiende Limburg Export Award gewonnen. De producent van archief- en opslagsystemen kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten ETF Machinefabriek en Montair Proces Technology. De prijs werd vanavond uitgereikt door Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, tijdens een bijeenkomst bij Linssen Yachts in Maasbracht, de winnaar van vorig jaar. Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur was een van juryleden.

 • Constructief overleg over maatschappelijke meerwaarde Limburgse voetbalclubs

  17 november 2015

  De vier Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) te weten Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo, MVV Maastricht en Fortuna Sittard, hebben een eerste versie van hun rapportage over maatschappelijk meerwaarde met gedeputeerden Van Rijnsbergen en Koopmans besproken.

 • Provincie staat stil bij slachtoffers terreur

  16 november 2015

  De Provincie Limburg voelt zich verbonden met Frankrijk en de hoofdstad Parijs, die afgelopen vrijdagavond werd getroffen door verschillende terroristische aanslagen. De vlaggen bij onze kantoren hangen vandaag halfstok en om klokslag 12.00 uur hebben we een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers.

 • Grip op psychische klachten met nieuwe app PsyMate

  13 november 2015

  Vanuit de maatschappelijke opdracht te werken aan een gezonde en vitale samenleving, ondersteunt de Provincie Limburg van harte het project ‘Zelfregulatie met mobile Health (mHealth) technologie in de Gezondheidszorg’. Doel van dit project is de zelfredzaamheid van mensen op het gebied van geestelijke gezondheid te verhogen en het zelfstandig functioneren te bevorderen. Het project is een initiatief van de vakgroep Psychiatrie en Psychologie van de Universiteit Maastricht. De provincie draagt bij aan de productiekosten van de app met een financiële bijdrage van ruim 92.000 euro.

 • Limburg steeds populairder als vakantiebestemming

  13 november 2015

  Na Zeeland blijkt Limburg het meest geliefd te zijn bij vakantievierders die dit najaar binnen Nederland blijven. Dat blijft uit de boekingscijfers van één van de grootste aanbieders van vakantiehuizen.

 • Groene Helden Stimuleringsprijs

  12 november 2015

  Limburgse ondernemers met duurzame, groene initiatieven krijgen nu de kans om Groene Held Limburg 2016 te worden. Het IVN Limburg zoekt samen met de Provincie Limburg en MKB Limburg, KvK, RVO, Rabobank, Het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurlijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar Groene Helden. Ondernemers die het verschil willen maken. Die verder denken en groen doen. Met deze stimuleringsprijs maken zij kans op de titel Groene Held en kunnen mooie geldbedragen winnen voor hun project.

 • Ook Limburg in actie tijdens Week tegen Kindermishandeling

  23 augustus 2016

  ‘Er is maar één iemand nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Kom dus in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. Deze oproep doet de landelijke Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik in de door haar georganiseerde Week tegen Kindermishandeling. Deze vindt plaats van 16 t/m 21 november. Ook de provincie Limburg heeft het onderwerp Kindermishandeling hoog op de agenda. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk en Welzijn) vraagt in de week aandacht voor het thema. Dit gebeurt naast de landelijke social mediacampagne #laatzenietbarsten.

 • Voortzetting waarneming burgemeestersambt Onderbanken door mevrouw O.M.T. Wolfs

  09 november 2015

  De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft ingestemd met het voorstel van de Commissaris van de Koning om de niet-openstelling van de vacature voor het ambt van burgemeester van de gemeente Onderbanken voorlopig te continueren. De waarneming van het burgemeestersambt van Onderbanken zal door mevrouw O.M.T. Wolfs worden voortgezet.

 • Provincie krijgt steun uit Den Haag voor Limburgse asbest-aanpak

  04 november 2015

  Limburg gaat volop aan de slag met het aanpakken van asbest, in combinatie met verduurzaming en energiebesparing. In Limburg is voor deze Operatie Asbest & Energie al € 100 miljoen beschikbaar gesteld. De Tweede Kamer erkent, bij motie van Kamerlid Smaling, nu ook dat dit soort inventieve lokale plannen volop ondersteund moeten worden.

 • Limburg versterkt samenwerking met Sichuan tijdens werkbezoek in november

  12 november 2015

  Een Limburgse delegatie brengt in november een driedaags werkbezoek aan de Chinese provincie Sichuan, met wie de Provincie Limburg sinds 2014 een vriendschapsrelatie onderhoudt. Het bezoek staat in het teken van samenwerking en acquisitie op het gebied van: campusontwikkeling, life sciences, wetenschap, onderwijs, handel, creatieve industrie en logistiek.

 • Overzicht sollicitanten burgemeestersvacature Beek

  02 november 2015

  Naar de vacature burgemeester van de gemeente Beek hebben bij de Commissaris van de Koning, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, 30 kandidaten gesolliciteerd, waaronder 5 vrouwelijke.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken