Juli 2016

 • Provincie Limburg wil VDL Nedcar de ruimte geven

  28 juli 2016

  Met de overname van de grondposities van LIOF wil de Provincie Limburg garanderen dat VDL Nedcar zich in de toekomst op de huidige locatie kan blijven ontwikkelen. Gedeputeerde Staten vragen het Limburgs Parlement na het zomerreces toestemming voor de overname.

 • Provincie Limburg draagt bij aan bouw Euregionaal centrum voor protonentherapie: een nieuwe vorm van bestraling bij kanker

  23 september 2016

  Kankerpatiënten kunnen als alles volgens plan verloopt vanaf eind 2018 in Maastricht terecht voor protonentherapie. Om de bouw van het Zuidoost Nederland Protonen Therapie Centrum, kortweg ZON-PTC, mogelijk te maken, wil het College van Gedeputeerde Staten een achtergestelde lening van 5 miljoen euro verstrekken. In september wordt dit besluit voor akkoord aan Provinciale Staten voorgelegd.

 • Limburg krijgt nieuwe voorzitters Nationale Parken

  22 juli 2016

  De Nationale Parken Maasduinen, Groote Peel en Meinweg krijgen nieuwe voorzitters. Ook het Nationaal Landschap Zuid-Limburg krijgt voor de eerste keer een boegbeeld. Bert Kersten (Maasduinen), Herman Vrehen (Groote Peel), Ricardo Offermans (De Meinweg) en Toine Gresel (Nationaal Landschap Zuid-Limburg) beginnen per 1 september 2016 aan hun nieuwe klus.

 • Provinciehuis hotspot voor publiek Ironman

  21 juli 2016

  Zondag 31 juli wordt in en rond Maastricht de Ironman triathlon gehouden, het grootste duursportevenement ter wereld. Tweeduizend professionele atleten en liefhebbers uit 58 landen gaan de ultieme uitdaging aan: 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, 180 kilometer fietsen door het Nederlands- en Belgisch Limburgse heuvelland en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

 • Heerlen beste optie provinciaal archeologisch depot

  19 juli 2016

  De Provincie Limburg heeft de voorkeur om het provinciale archeologisch te verhuizen naar de voormalige bibliotheek van Heerlen. Met de beoogde verhuizing wordt gestreefd het onderwijs en onderzoek, de restauratiewerkplaats Restaura, een archeologisch hotspot en het erfgoedloket samen te brengen met de wettelijke taak van een statisch depot. Samen met de gemeente Heerlen wordt de financiële haalbaarheid verder onderzocht. Het is de bedoeling dat het archeologische depot medio 2017 zijn deuren in Heerlen opent.

 • Bijenakker in Landgraaf officieel in gebruik genomen

  18 juli 2016

  Op maandagochtend 18 juli 2016 is in het kader van natuurcompensatie voor de Buitenring Parkstad Limburg een bijenweide bij de Nieuwe Toeristenweg in Landgraaf officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Eric Geurts en de leerlingen van groep 7 van Basisschool De Wegwijzer uit Landgraaf. Samen met de gedeputeerde en de secretaris van Imkervereniging Mijnstreek, Arjo van der Padt onthulden de kinderen een informatiebord en een bijenhotel. Daarmee is ook een start gemaakt met de invulling van de tweejarige overeenkomst die de Provincie sloot met de Imkervereniging Mijnstreek.

 • Fietsers kunnen nu nóg meer genieten van het 5-sterrenlandschap

  15 juli 2016

  Na een lang traject en een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen is het nieuwe fiets- en combipad tussen Epen en Mechelen nu officieel klaar voor gebruik. Gedeputeerde Geurts en wethouder Franssen namen de proef op de som: al fietsend testten ze de veiligheid, het comfort én genoten ze van het uitzicht. Het nieuwe fiets- en combipad heeft een lengte van 1,8 kilometer.

 • Opening nieuwe carpoolplaats Nederweert op 15 juli

  15 juli 2016

  Carpoolers verdienen een mooie en veilige carpoolplaats. In de gemeente Nederweert is de afgelopen maanden een nieuwe carpoolplaats langs de Randweg West gerealiseerd. Op 15 juli openden gedeputeerde Geurts (Mobiliteit) en wethouder Mackus om 09.00 uur officieel de nieuwe carpoolplaats. De bestuurders stimuleren het carpoolen en willen hiermee nastreven dat filedruk vermindert en dat het milieu minder wordt belast. Daarnaast staat verbetering van regionale bereikbaarheid hoog in het vaandel. De Provincie Limburg heeft een bijdrage geleverd van €260.000,- op een totale investering van € 450.000,-.

 • Limburg voelt zich verbonden met Frankrijk en slachtoffers terreurdaden

  15 juli 2016

  De Limburgers voelen zich verbonden met de Fransen die donderdag 14 juli wederom werden getroffen door een terreuraanslag, ditmaal in de Zuid-Franse stad Nice. Gouverneur Bovens: "Wat een feestdag had moeten zijn, eindigde in een nachtmerrie. Limburg is solidair met Frankrijk, het land van liberté, égalité en fraternité. We leven mee met de vele slachtoffers en nabestaanden. Het gouvernement aan de Maas zal de komende dagen in de avonduren opnieuw aangestraald worden in de kleuren van de Franse vlag. Daarmee staan we tevens stil bij alle slachtoffers van terreurdaden, in welk land en van welke nationaliteit dan ook.”

 • Reactie op uitspraak in zaak van de heer Van Rey

  12 juli 2016

  De Commissaris van de Koning heeft kennisgenomen van de samenvatting van het vonnis van de rechtbank van Rotterdam. De rechtszaak had en heeft geen directe betrekking op de Provincie Limburg. De Provincie Limburg zal desondanks de overwegingen in het vonnis over de aantasting van de integriteit van het openbaar bestuur nader bestuderen. Bekeken wordt of er relevantie is voor het provinciale integriteitsbeleid. Verder zal hij geen inhoudelijk oordeel geven over het vonnis.

 • Herinrichting Heukelomsebeek voltooid

  11 juli 2016

  Met de ondertekening van een overeenkomst wordt op vrijdag 15 juli de herinrichting van het gebied Heukelomsebeek in Bergen afgerond. Daarmee is de regio officieel 300 hectare natuurgebied. Ook zijn diverse wandelpaden aangelegd en zijn de Heukelomsebeek en de Aijensebeek op een natuurlijke wijze heringericht.

 • Start grootschalig ontwikkelingsprogramma meten in de zorg

  15 augustus 2016

  Met het goedkeuren van het project door Provinciale Staten Limburg, is maandag 11 juli het grootschalige ontwikkelingsprogramma Limburg Meet (LIME) op het gebied van meten in de zorg gestart. Meten speelt een essentiële rol in de overgang naar een nieuw zorgstelsel. Met nieuwe en verbeterde meetmethoden kan dure zorg voor mensen met een chronische ziekte verplaatst worden van het ziekenhuis naar eerstelijns zorgverleners of zelfs naar de mensen thuis. Bovendien kunnen met deze slimme meetmethoden chronische aandoeningen voorkomen worden en wordt overbodig meten in de zorg gereduceerd.

 • Stoomtrein ZLSM rijdt over nieuw viaduct in Miljoenenlijn

  12 juli 2016

  Op donderdag 7 juli 2016 heeft de Zuid- Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) haar baanvak tussen Kerkrade en Simpelveld weer in gebruik genomen. De afgelopen maanden is in dat baanvak een nieuw viaduct gebouwd waar de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) onderdoor gaat lopen. Door de aannemerscombinatie BPL is met man en macht gewerkt om het viaduct in een recordtijd te bouwen, zodat de ZLSM geen hinder zou ondervinden van de bouw tijdens het toeristenseizoen. Gedeputeerde Eric Geurts gaf het officiële vertreksein voor de eerste trein over het nieuwe viaduct, in aanwezigheid van de Kerkraadse wethouders Tim Weijers (toerisme) en Jo Bok (verkeer en vervoer) en vertegenwoordigers van de ZLSM.

 • Heel Nederland wandelt naar Nijmegen; 100ste Vierdaagse begint in Limburg

  05 juli 2016

  Op zaterdag 9 juli 2016 begint het ‘voorprogramma’ van de 100ste Vierdaagse van Nijmegen. Op die dag starten in Maastricht en in de elf andere provinciehoofdsteden de ‘Stertochten’. Dit zijn etappewandelingen naar Nijmegen. Om 10:00 uur geeft Gouverneur Theo Bovens in het Gouvernement het startsein voor 35 wandelaars die vanuit Maastricht vertrekken. Vanuit heel Limburg zijn er 96 personen die één of meerdere etappes lopen. Op 14 juli bij de start van de etappe Venlo-Swolgen zal wethouder Brauer (Sport) de wandelaars uitzwaaien. In heel Nederland zijn er 1275 Stertocht-wandelaars.

 • Sleuteloverdracht Maastrocht Aachen Airport

  Sleuteloverdracht Maastrocht Aachen Airport

 • Overdracht Maastricht Aachen Airport aan exploitant

  01 juli 2016

  Gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Twan Beurskens hebben vandaag de sleutel van Maastricht Aachen Airport overhandigd aan directeur Ismail Durmaz van het Amsterdamse luchtvrachtmakelaarsbedrijf Trade Center Global Investment (TCGI).

Zoeken

Uitgelicht

Persdesk

Zoeken