Weekendafsluiting N294 Urmonderbaan te Sittard-Geleen

De Provincie Limburg vervangt de verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de kruispunten N294 Urmonderbaan - A2 en N294 Urmonderbaan – Oude Postbaan (nabij Chemelot) in de gemeente Sittard-Geleen. Nieuwe technische systemen maken het mogelijk de groentijden en de cyclussen te optimaliseren. Hierdoor verbetert de verkeersafwikkeling en worden de wachttijden korter. Om de werkzaamheden veilig en snel uit te kunnen voeren is het nodig de kruispunten in het weekend van vrijdagavond 28 april tot en met maandagochtend 1 mei af te sluiten.

Naast het vervangen van de VRI’s wordt ook het kruispunt N294 – A2 aangepast. Ook wordt het asfalt vervangen. De afgelopen weken zijn daarvoor diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens de weekendafsluiting worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd waarna de nieuwe VRI’s in gebruik worden genomen.

Planning
De kruisingen zijn afgesloten van vrijdag 28 april van 21.00 uur tot en met maandag 1 mei 05.00 uur.

  • N294 Urmonderbaan in beide richtingen afgesloten vanaf de kruising Nieuwe Postbaan - Mauritslaan in Urmond tot aan de kruising N294 – Burgemeester Lemmensstraat in Geleen

  • A2 toe- en afritten Urmond (48) afgesloten

  • De A2-afrit Urmond (48) vanuit Maastricht is vanaf zaterdag 29 april vanaf 10:00 uur alléén richting Sittard weer open

Klik hier (pdf, 285 KB) voor een overzichtskaart van de weekendafsluiting.

Voor het verkeer worden diverse omleidingsroutes ingesteld. De omleidingsroutes worden op de borden ter plaatse aangegeven. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Kijk voor meer informatie op www.limburg.nl/N294.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken