Augustus 2017

 • Archeologie komt tot leven tijdens EAA Congres

  29 augustus 2017

  Limburg is de archeologisch rijkste provincie van Nederland. Daar zijn we trots op! En dat we op internationaal niveau meetellen blijkt wel uit het feit dat van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september het internationale congres van de European Association of Archaeologists (EAA) in Maastricht plaatsvindt.

 • Eerste editie Dutch Earth Week

  De Dutch Earth Week is een nieuw, jaarlijks initiatief van de Provincie dat aandacht vraagt voor meer duurzaamheid en iedereen uitnodigt mee te doen. Van 10 tot en met 14 oktober 2017 is de eerste editie van deze week vol activiteiten, acties en ontmoetingen. Het thema van dit jaar is No Waste, met aandacht voor hergebruik en het tegengaan van verspilling.

 • Provincie steunt bouw peelboerderij Eynderhoof

  28 augustus 2017

  De Provincie Limburg draagt € 50.000 bij aan de bouw van een peelboerderij in het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

 • Groep Heylen bouwt voor Broekman Logistics nieuw distributiecentrum op voormalig DSM terrein in Venlo

  23 augustus 2017

  De Provincie Limburg koopt daartoe voor € 12 miljoen een perceel van ruim tien hectare aan, om dat vervolgens in erfpacht uit te geven aan de Groep Heylen. Deze vastgoedinvesteerder gaat op de grond een nieuw distributiecentrum van 5,3ha bouwen. Het gaat om het voormalige DSM terrein.

 • Zonnepanelen op Maastricht Aachen Airport

  31 augustus 2017

  Een vrachtloods en kantoorverzamelgebouw op vliegveld Maastricht Aachen Airport worden voorzien van zonnepanelen. Dat is een voorstel van Gedeputeerde Staten aan het Limburgs Parlement. Met de zonnepanelen kan voor circa 250 woningen stroom worden gemaakt. Het is de eerste stap naar verduurzaming van het vliegveld, zo laat de Provincie Limburg als eigenaar van het vliegveld weten.

 • Meer kleine kernen kunnen gebruik maken van Wensbus

  21 augustus 2017

  In een groot aantal kleine kernen, verspreid over heel Limburg, kan binnenkort gebruik gemaakt worden van wensbusvervoer. Sinds 2014 reden al elf wensbussen of wensauto’s als pilot in de provincie. Met subsidie van de provincie Limburg starten binnenkort nieuwe stichtingen in verschillende regio’s een wensbusproject: Tegelen, Schinnen-Zuid, Wanssum, Koningsbosch, Kessel, Echt, Susteren, Heibloem, Beek, Ysselsteyn, Beesel en Berg aan de Maas. Er zijn ook nog aanvragen in behandeling.

 • Gouverneur Bovens brengt medeleven over aan Spaanse ambassadeur

  Gouverneur Theo Bovens heeft namens de Provincie Limburg condoleances overgebracht aan de Spaanse ambassadeur: “De aanslag in Barcelona raakt ons allen. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar de families en vrienden van de overledenen. We wensen alle betrokkenen en nabestaanden veel kracht”.

 • Tempo voor Buitenring bij Nuth

  14 augustus 2017

  De werkzaamheden voor de aansluiting van Buitenring Parkstad Limburg op de snelweg A76 bij Nuth gaan direct beginnen. De Provincie mag onmiddellijk het land op van een onteigende grondeigenaar. Dit blijkt uit een vonnis dat vandaag is uitgesproken door de kortgedingrechter in Maastricht.

 • Maak kennis met Dear landscape – Beste landschap

  10 augustus 2017

  Drielandenpark zoekt contact met inwoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn.
  Het groene hart van de Euregio Maas-Rijn, omringd door de steden Maastricht, Hasselt, Heerlen, Aken en Luik.- brengt kennis en initiatieven samen over het Euregionaal landschap. U kunt het project Dear Euregio/Dear Hunter bezoeken tot en met 17 augustus op het Drielandenpunt (parking Wilhelminatoren) of van 18 augustus tot 14 september in Heers (Vlaanderen).

 • Uitbreiding subsidieregeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Limburg

  08 augustus 2017

  De Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer 2016 Limburg (SVNL2016) wordt opengesteld, zo hebben Gedeputeerde Staten besloten. Dit besluit maakt uitbreiding mogelijk voor het agrarische onderdeel van de regeling, het zogenoemde Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor agrarische grondeigenaren en grondgebruikers  met lopende en afgelopen contracten uit oudere regelingen (‘Groenblauwe diensten’ en ‘SNL-A’) .

 • Limburg breidt uit als oase voor bijen

  Met steun van de Provincie Limburg kan Plattelandscoöperatie door haar gezamenlijke bijenaanpak fors meer bijenoases realiseren om de bijensterfte tegen te gaan. Als het goed is kan de bij vanaf 2019 in ieder geval op maar liefst vijftig locaties in Limburg optimaal gedijen. Dit met een provinciale bijdrage van maximaal 80.000 euro.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken