Maak kennis met Dear landscape – Beste landschap

Drielandenpark zoekt contact met inwoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn.
Het groene hart van de Euregio Maas-Rijn, omringd door de steden Maastricht, Hasselt, Heerlen, Aken en Luik.- brengt kennis en initiatieven samen over het Euregionaal landschap. U kunt het project Dear Euregio/Dear Hunter bezoeken tot en met 17 augustus op het Drielandenpunt (parking Wilhelminatoren) of van 18 augustus tot 14 september in Heers (Vlaanderen).

De architectengroep Dear Hunter wil in contact met de bewoners en bezoekers de betekenis en waarde ervan letterlijk in kaart brengen. Welke gebieden worden door inwoners gewaardeerd en waarom? Wat zijn verborgen pareltjes, waar ligt er nog een opgave? En hoe verhoudt de beleving van de bezoeker zich tot die van de bewoner? Op beleidsniveau tracht Dear Hunter antwoorden te vinden op vragen als: hoe gaan de verschillende gemeenten binnen dit Drielandenpark om met hun landschap? Hoe is het ontsloten? Wat zijn de onderscheidende kwaliteiten en hoe kunnen deze beter ingezet worden ten gunste van eigen bevolking en/of toerisme? Dit alles letterlijk vanuit het landschap en dagelijks geconfronteerd met haar gebruikers omdat er gewoond en gewerkt wordt op verschillende plaatsen in door Dear Hunter hiervoor verbouwde zeecontainers.

Locaties
Dear Landscape start met drie locaties: Drielandenpunt (Vaals) en Heers en Lanaye (Visé) in België. Mogelijk wordt dit aantal uitgebreid in 2018. Het zal resulteren in een ‘atlas’ van het Drielandenpark die zowel voor de inwoner, de bezoeker alsook voor de beleidsmaker interessante perspectieven zal opleveren.

Dear Euregio
Dear Landscape is een onderdeel van het project Dear Euregio, een inmiddels al ruim twee jaar durende reis door de Euregio Maas-Rijn waarin op zoek wordt gegaan naar de eigenheid, verscheidenheid en gemeenschappelijkheid van de uiteenlopende steden en dorpen. In achtereenvolgens Aken, Hasselt, Maastricht, Heerlen, Genk, Eupen en Eijsden-Margraten is kennis gemaakt met de euregio in al zijn facetten. Nu is het dus de hoogste tijd het landschap van deze euregio centraal te stellen.

Het project is te volgen via de facebookpagina van Dear Euregio: www.facebook.com/deareuregio.

Dear landscape

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken