De Gelijke Kansen Week: Limburgse onderwijswereld in gesprek over gelijke kansen

Kinderen met dezelfde talenten hebben recht op gelijke kansen, ongeacht hun achtergrond, de financiële middelen thuis, of het opleidingsniveau van hun ouders. Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker initiëren daarom een Gelijke Kansen Week. In een schoolbus bezoeken zij een week lang door het hele land initiatieven die kansengelijkheid bevorderen. Waaronder de regiobijeenkomst in Gemeente Roermond, een van de drie regiobijeenkomst georganiseerd door Provincie Limburg. Hier gaan docenten, onderwijsbestuurders en betrokkenen in gesprek over gelijke kansen.

Kansengelijkheid voor iedereen
Leraren, coaches en anderen in de thuisomgeving van kinderen, kunnen stimuleren, meedenken en ondersteunen als dat nodig is. Zij zijn allen de verschilmakers voor de toekomstige generatie. Juist zij kunnen ervoor zorgen dat een kind durft te dromen. Want een fijne thuissituatie, een stimulerende klas, en een actief sociaal leven doen ertoe voor een kind.

Gedeputeerde Hans Teunissen: “Kansengelijkheid in Limburgse onderwijs vereist een gezamenlijke aanpak”
Uit onderzoek van de Educatieve Agenda Limburg blijkt dat ook in Limburg sprake is van kansenongelijkheid. De provincie Limburg vindt het belangrijk om dit aan te pakken. Daarom organiseren zij drie regiobijeenkomsten in: Zuid (Heerlen), Midden (Roermond) en Noord (Venlo). Gedeputeerde Hans Teunissen: “Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in gesprek met mensen uit het onderwijs en sociale partners, zoals de gemeente, om te bekijken wat we concreet kunnen doen om kansengelijkheid te verbeteren.” De bijeenkomst in Roermond vindt op maandagavond plaats.

De Gelijke Kansen Alliantie
Op initiatief van minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker is de Gelijke Kansen Alliantie gestart: een startpunt voor een structureel netwerk van lokale, regionale en landelijke initiatieven om gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren in Nederland te bevorderen.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken