Logistiek Limburg naar beurs München

Logistiek Limburg behoort in Europa door de continue innovaties tot de absolute top. Reden genoeg voor Limburg om van 9 tot 12 mei 2017 flink uit te pakken op ’s werelds grootste transport-/logistiekbeurs in München.

Transport Logistic München (TLM) is de grootste beurs ter wereld als het gaat om logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management. Het acteert als het zakelijk platform voor en drijvende kracht achter, de mondiale logistiek en transportindustrie. In 2015 verwelkomde TLM 55 duizend bezoekers uit 124 landen en telde het meer dan tweeduizend exposanten uit 62 landen.

Limburg kan als krachtige logistieke regio niet ontbreken en daarom heeft de Provincie Limburg aan ELC Limburg de opdracht gegeven om in 2017 een stand te organiseren om Logistiek Limburg mondiaal te etaleren.

De deelnemers die Logistiek Limburg vertegenwoordigen zijn; Broekman Logistics, Emons Group BV, Flextronics, Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, Gehlen Schols Logistics, Gemeente Heerlen, Gemeente Venlo, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, LIOF, Maasterminal Maastricht BV, Multitax International, Otto Work Force, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV, Wessem Port Services Group BV en Wetron Transport & Logistics.

Voorzitter van ELC Limburg Jan Tindemans: ,,Deze beurs is de mogelijkheid om logistiek Limburg wereldwijd op de kaart te zetten. We hebben een goede infrastructuur met veel logistieke knooppunten, grote consumentenconcentraties, breed kennis- en arbeidspotentieel, veel expertise op het gebied van douanemanagement en een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Dit willen we op de beurs samen met onze deelnemers uitdragen.”

Limburgs Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur: ,,In Limburg draait veel om logistiek. Er werken 60.000 Limburgers in deze sector , die een omzet genegreert van bijna € 5 miljard.  Al jaren op rij zijn we dé logistieke hotspot van Nederland. Limburg zit namelijk precies op de Europese corridor vanaf de zeehavens Rotterdam en Antwerpen verder Europa in. Die bijzondere positie gaan we verder uitventen. Het provinciebestuur van Limburg stimuleert daarom innovaties bij logistieke bedrijven. Dat willen we in München graag etaleren.”

ELC Limburg is een vereniging van 120 organisaties die betrokken zijn bij de logistiek in Limburg. De vereniging is een goede afspiegeling van bedrijfsleven, overheden, intermediairs, belangenvertegenwoordigers en kennis- en opleidingsinstituten.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken