Juni 2017

 • 28 miljoen euro van EU voor spoortraject Heerlen-Aachen

  30 juni 2017

  De Europese Commissie is voornemens ruim 28 miljoen euro uit te trekken voor het grensoverschrijdende spoortraject Heerlen-Aachen. Aan Nederlandse zijde behelst dit de spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf en elektrificatie Landgraaf tot aan de Duitse grens. Aan Duitse zijde gaat het onder andere om aanpassingen van het station Herzogenrath, zoals nieuw perron, onderstation en electrificatie. De aanvraag voor de subsidies zijn door Nahverkehr Rheinland (NVR) en Provincie Limburg ingediend.

 • De Verkenners van De Vereniging Limburg: “Een verbindende sociale agenda in Limburg is meer dan ooit nodig!”

  29 juni 2017

  De Verkenners van De Vereniging Limburg hebben het magazine ‘Limburg waar het bloeit, waar het kraakt’ aangeboden aan gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. Hierin staan naast de Limburgse parels van succesvolle projecten en activiteiten ook hun aanbevelingen en conclusies over de Sociale Agenda Limburg 2025. Hun eindconclusie is dat een verbindende sociale agenda in Limburg meer dan ooit nodig is.

 • Twee kansen voor burgerinitiatieven in Limburg

  30 juni 2017

  De Provincie Limburg richt samen met het Kansfonds en het Oranje Fonds twee fondsen op naam op die burgerkracht en burgerinitiatieven in Limburg ondersteunen. Het fonds ´Omzien naar elkaar´ van het Kansfonds wil de kansen voor de meest kwetsbare groepen in Limburg verbeteren. Het fonds ´Zorgen voor Elkaar´ van het Oranje Fonds is een bestaande samenwerking met de Provincie Limburg die minimaal twee jaar wordt verlengd. ‘Zorgen voor Elkaar’ geeft mensen kansen voor wie die kansen geen vanzelfsprekendheid zijn zodat meer Limburgers elkaar ontmoeten en een nieuwe plek in de maatschappij vinden.

 • Provincie helpt toeristische ondernemers

  27 juni 2017

  De Provincie Limburg helpt ondernemers in de toeristische sector. Enerzijds om hun ondernemerschap te versterken en anderzijds met het maken van goede bedrijfsplannen. Voor beiden is provinciaal geld beschikbaar, in totaal € 2 miljoen.

 • 31 nieuwe scholen starten met muziekonderwijs dankzij DOOR! van Provincie Limburg

  Tijdens de muziekdag: DOOR! Zonder Grenzen 2017 op vrijdag 23 juni maakte Ger Koopmans, gedeputeerde voor Cultuur in Limburg, bekend dat de Provincie structureel blijft investeren in muziekonderwijs op school. Het resultaat is dat in 2017 31 nieuwe scholen kunnen starten met muziekonderwijs op school Daarnaast lanceerde Koopmans een nieuw DOOR! initiatief: ‘Geef je instrument DOOR!’, een Limburgs instrumentendepot dat kinderen en scholen de mogelijkheid biedt een instrument te lenen en te bespelen. DOOR! is een provinciale campagne die muziekonderwijs in beweging zet, omdat muziekonderwijs van essentieel belang is voor de ontwikkeling van kinderen.

 • Internationale Maasfietsroute officieel geopend in Venlo

  Samen met haar partners uit Nederland, België en Frankrijk heeft de Provincie Limburg, als kartrekker van het project, de internationale fietsroute langs de Maas - La Meuse-à-Vélo officieel geopend. De totale fietsroute telt meer dan 1.000 km aan bewegwijzerde wegen, van de bron tot de monding. “De Maasfietsroute draagt bij aan de bevordering van (fiets)toerisme en recreatie langs de Maas. Dit versterkt de regionale economieën.”, aldus de unieke samenstelling van diverse overheden uit drie landen.

 • Provincie en MKB Limburg intensiveren gezamenlijke aanpak winkelleegstand

  Gedeputeerde Hans Teunissen van Ruimte en Onderwijs, Monique Princen, voorzitter MKB Limburg, en Paul Berden, voorzitter Commissie Retail van MKB Limburg, hebben 20 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een project van drie jaar voor de aanpak van winkelleegstand. Daarmee krijgt de samenwerking tussen de Provincie, gemeenten en retailers die anderhalf jaar geleden is gestart een extra impuls en wordt MKB Limburg behalve gesprekspartner ook uitvoerder. Beide partijen streven hiermee naar het terugdringen van het aantal m2 leegstaand winkeloppervlak en een sterke en toekomstbestendige Limburgse retailsector.

 • Verkeersmaatregelen N278 vanwege mensenketting Tihange zondag 25 juni

  20 juni 2017

  Op zondag 25 juni tussen 14.00 en 15.00 uur vindt de mensenketting plaats die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. Mensen uit drie landen (Nederland, België en Duitsland) protesteren samen voor een gemeenschappelijk doel.

 • Europese kampioenschappen Triathlon 2019 in Weert

  De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden in het Limburgse Weert gehouden. Dat heeft Renato Bertrandi, voorzitter van de Europese Triathlon Union (ETU), vanmorgen bekendgemaakt na afloop van het ETU-congres in het Oostenrijkse Kitzbühel. Weert krijgt de voorkeur boven de kandidaat Kazan uit Rusland.

 • BOB, ook als je naar een feest gaat

  15 juni 2017

  Ook dit jaar gaat de BOB-zomercampagne weer van start. Vanaf maandag 19 juni is de centrale boodschap ‘BOB, ook als je naar een feest gaat’. Doel van deze campagne is om automobilisten en hun passagiers te stimuleren BOB-afspraken te maken en zo rijden onder invloed van alcohol te voorkomen. BOB is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt.

 • Grensoverschrijdende editie van retrowielerevent Eroica Limburg

  15 juni 2017

  Tussen 30 juni en 2 juli vindt voor de tweede keer het retrowielerevent Eroica Limburg plaats Dankzij de intense samenwerking tussen Belgisch- en Nederlands- Limburg wordt het dit jaar een grensoverschrijdende editie met een stopplaats in Riemst. Gedeputeerden Igor Philtjens (België) en Eric Geurts (Nederland) hebben de handen ineengeslagen om dit bijzondere event naar een nog hoger niveau te tillen. Zo zetten ze beide Limburgen als één geheel op de wielerkaart en promoten ze hun regio’s samen als ideale toeristische bestemming.

 • Ruim twee miljoen voor fietspaden Maastricht-Heuvelland

  14 juni 2017

  De Provincie Limburg draagt ruim twee miljoen euro bij aan de verbetering en aanpassing van verschillende fietspaden in Maastricht en het Heuvelland. Het grootste deel van dit bedrag, vier ton, is bedoeld voor een nieuwe fietsverbinding tussen Maastricht en Valkenburg via Meerssen.

 • Provinciale Erepenning voor Camille Oostwegel

  Gouverneur Theo Bovens heeft op 14 juni 2017 de Provinciale Erepenning uitgereikt aan Camille Oostwegel, algemeen-directeur/eigenaar van Oostwegel Collection, Inspired Hotels & Restaurants. De uitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve te Valkenburg-Houthem.

 • Buitenring en VVV Zuid-Limburg lanceren nieuwe fietsroute

  Tijdens het derde college Buitenring op 7 juni overhandigde de directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra het eerste exemplaar van de Buitenring Parkstad Limburg fietsroute aan gedeputeerde Eric Geurts. Het college ging over de invloed van de Buitenring Parkstad Limburg op recreatieve routes die door het mooie landschap van de provincie lopen. Drie sprekers vertelden voor een volle zaal welke invloed de Buitenring heeft en hoe de recreatieve netwerken in samenwerking met diverse partijen zijn aangepast en soms zelfs uitgebreid. De nieuwe fietsroute is daar een voorbeeld van.

 • Limburg wil meer arbeidsparticipatie

  08 juni 2017

  Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, bestuursvoorzitter Martin Paul en directeur Theo Thuis hebben het ambitieuze programma 4 Limburg gelanceerd. De groei van de Limburgse economie begint te knellen op de arbeidsmarkt. In de Brightlandscampussen heeft Limburg krachtige groeimotoren die nieuwe vormen van werkgelegenheid opleveren. De provincie kampt met een nijpend tekort aan goed opgeleid personeel op allerlei niveaus en er staan nog veel mensen aan de kant. Daarom starten vijf professoren van vier faculteiten van de Universiteit Maastricht het grootschalige en meerjarige programma 4Limburg met als doel om net als de Sociale Agenda Limburg 2025 via een trendbreuk de arbeidsparticipatie én de vitaliteit in Limburg te vergroten en verbeteren. De Provincie Limburg is vanaf het begin betrokken en steunt 4Limburg het eerste jaar met één miljoen euro.

 • Zomer gouverneur in het teken van ontmoeting met jongeren; zaterdag start op Pinkpop

  Zaterdag 3 juni start gouverneur Theo Bovens zijn jaarlijkse zomertour op Pinkpop. In de maanden juni tot en met september trekt hij tijd uit om dwars door Limburg jongeren tussen de 12 en 18 jaar te ontmoeten en spreken. Wie zijn zij? Waar zijn ze mee bezig? Wat zijn hun dromen, wensen en verlangens voor de toekomst? Omdat hij vanaf oktober 2017 weer zes jaar ook hun gouverneur zal zijn, is hij extra benieuwd naar de ideeën van Limburgse jongeren. Hebben ze tips voor Limburg, tips voor de gouverneur? Via de facebookpagina Tips4Theo en op twitter en instragram, kunnen jongeren reageren. Gedurende de tour neemt de gouverneur zelf de camera ter hand om over zijn bevindingen te vloggen.

 • Limburg investeert in de gezondheid van kinderen en jongeren

  02 juni 2017

  Met JOGG-Limburg (Jongeren Op Gezond Gewicht) blijft de Provincie Limburg investeren in een omgeving voor kinderen en jongeren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De Provincie en stichting Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunen de aanstelling van twee provinciale JOGG-coördinatoren. Deze parttime coördinatoren krijgen als belangrijkste opdracht het stimuleren van regionale samenwerking en het adviseren en ondersteunen van gemeenten en organisaties en die aan de slag gaan met de preventie van overgewicht bij kinderen en jongeren.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken