Ruim twee miljoen voor verkeersprojecten Noord-Limburg

De Provincie Limburg trekt ruim € 2,3 miljoen subsidie uit voor verschillende verkeersprojecten in de regio Noord-Limburg. De grootste bedragen zijn bestemd voor verbetering en verlichting van fietspaden. Zo gaat er bijvoorbeeld bijna vier ton naar de aanleg van fietspaden in de gemeente Peel en Maas en wordt er fietsverlichting aangelegd op de Helenaveenseweg ter hoogte van Toverland.

Verlichting
Met de toekenning van de provinciale subsidie kan bijvoorbeeld op korte termijn gestart worden met de aanleg van de snelfietsroute langs de N271 Roermond-Venlo bij Beesel. In totaal gaat ruim € 1,2 miljoen naar aanleg en verbetering van fietspaden. Bijna twee ton is bestemd voor de verlichting van fietspaden. Onder meer staat een dynamische fietsverlichting van de Baarloseweg in Peel en Maas op de lijst.
Een bedrag van € 657.000 wordt geïnvesteerd in de verbetering van regionale bereikbaarheid. Zo worden in Venray de Spurkterdijk en de Beemdweg verbreed om ruimte te geven aan het landbouwverkeer.

Gedrag
Ruim € 227.000 provinciale subsidie vloeit naar projecten om het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden. Het gaat dan om een groot aantal projecten waarbij de ANWB en VVN betrokken zijn zoals verkeerslessen voor jonge automobilisten, opfriscursussen voor senioren, de opleiding van verkeersbrigadiers en verkeersquizzen. De schoolomgevingen in Venlo kunnen rekenen op € 125.000 voor diverse projecten.

Veiligheid
Volgens gedeputeerde Eric Geurts van Verkeer en tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) dragen alle projecten bij aan de verkeersveiligheid. “En dan in het bijzonder de veiligheid van fietseers, een erg kwetsbare groep in het verkeer. Met betere fietspaden en verlichting worden ongelukken voorkomen.”

RMO
De subsidies worden overgemaakt naar de gemeente Venlo, die optreedt als coördinator in het Regionaal Mobiliteits Overleg (RMO) Noord-Limburg. Bij het RMO komen de subsidieaanvragen binnen voor de diverse mobiliteits- en verkeersprojecten.

 

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken