Energieneutraal en Asbestvrij

Wereldwijd staan we voor de opgave om over te gaan naar een duurzame energiehuishouding. Belangrijk onderdeel is het terugbrengen van de CO²-uitstoot. Hoe? Door fossiele brandstoffen te vervangen door duurzame energie en energiebesparing. Nederland staat bovendien voor de opgave om voor 2024 alle daken, die blootgesteld zijn aan de atmosfeer asbestvrij ) te maken. Limburg koppelt deze opgave aan de overgang naar een energieneutrale provincie: het asbestvrij maken van daken stimuleert een succesvolle overgang naar een energieneutraal Limburg.
Dat deze ambitie bijdraagt aan economische ontwikkeling, innovatie en werkgelegenheid in Limburg, is evident.

  • Energieneutraal

    De kansen in Limburg voor een duurzame energiehuishouding zijn talrijk en we willen dan ook groeien naar een energieneutrale provincie. We zetten in op energiebesparing, energie opwekken en uitwisselen, kleinschalige haalbare energieopslag, een netwerk voor duurzame energie en warmte.

  • Asbestvrij

    Het asbestvrij maken van daken stimuleert de overgang naar energieneutraal. Oude daken kunnen door de jaren heen zijn aangetast door weer en wind. Daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij het saneren van het asbestdak, kan gekeken worden of het loont om het dak te voorzien van zonnepanelen, nieuwe isolatiemethoden en/of LED-verlichting.

Zoeken

Uitgelicht

Aanmelden nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Energieneutraal en Asbestvrij.

Aanmelden nieuwsbrief

Overzicht nieuwsbrieven

Klik hier voor een overzicht van de reeds uitgebrachte nieuwsbrieven.

Overzicht nieuwsbrieven

Zoeken