Valkenburg aan de Geul

TOERISTISCHE HOOFDSTAD VAN LIMBURG: Valkenburg aan de Geul wil haar regionale centrumfunctie op toeristisch-economisch gebied ook voor de toekomst stevig verankerd houden. Zowel als toeristische hoofdstad van Zuid-Limburg als vestings- en mergelstad.

Kaart Valkenburg aan de Geul

Toeristische hoofdstad van Limburg

Het inrichten van een duurzaam evenemententerrein van 7000m2 en herinrichten openbare ruimte met zowel groen als voldoende parkeergelegenheid moet Valkenburg (o.a. als dè Kerststad van Limburg) blijvend goed bereikbaar maken. De identiteit van Valkenburg als toeristische hoofdstad en wereldwielerstad van Zuid-Limburg en als vestings- en mergelstad wordt versterkt.


Dit betekent onder meer het zichtbaar maken van de oude omwalling op het Walramplein en het inrichten van dit plein als evenemententerrein. Daarnaast komt er een toevoeging in het toeristisch aanbod in de vorm van een designhotel in een monumentaal klooster (Pradoegebouw)  en komen middelen beschikbaar voor de  herontwikkeling van het Leeuwterrein.

 

In onderstaande overeenkomst staan de afspraken tussen Provincie en gemeente. Daarnaast staan de plannen beschreven die de gemeente uit gaat voeren.

Zoeken