Venlo

Venlo kiest bewust voor haar eigen kracht als  werkstad, maar dan wel de volgende stap te maken naar een slimme werkstad. Het nieuwe hoger onderwijs in Venlo sluit direct aan op de behoefte van bedrijven in de regio. Ook van essentieel belang is aandacht voor het binden van jongeren en hoger opgeleiden aan Venlo na hun werk.

Kaart Venlo

Venlo ademt logistiek, tuinbouw en hoogwaardige industrie. Een echte werkstad met een rijk verleden en sterke wortels. Venlo wil graag leidend blijven in deze economische sectoren, in Nederland en het liefst ver daarbuiten. Maar nieuwe tijden, stellen ook nieuwe eisen. Kennis en innovatie worden ook in deze sectoren steeds belangrijker. Met andere woorden: de regio heeft meer knappe koppen nodig. En liever niet alleen om te werken, maar ook om te wonen. Dan werken we tegelijkertijd aan het verjongen van deze regio. Daarbij horen ook voorzieningen voor de inwoners en bezoekers van Venlo. De investeringen in het gebied van de Keulse Poort geven dit gebied, dat het de laatste jaren moeilijk heeft gekregen, weer een nieuw elan als cultuur en onderwijscluster met alle spin-off (specifieke retail en horecafuncties) die bijv. studenten met zich meebrengen. Daarnaast vormt dit gebied de as tussen station en andere delen van de binnenstad die hierdoor aanzienlijk versterkt zal worden. Vandaar dat de openbare ruimte daarbinnen speciale aandacht krijgt in de plannen. Samen met de NS zal overigens op korte termijn ook naar een opwaardering van het station worden gekeken en zullen er zeker kansen zijn om de kwaliteit van het station als multimodaal overstappunt te versterken.

 

In onderstaande overeenkomst staan de afspraken tussen Provincie en gemeente. Daarnaast staan de plannen beschreven die de gemeente uit gaat voeren.

Zoeken