Toeristische trendrapportage

Jaarlijks geeft de Provincie een toeristische trendrapportage uit met de belangrijkste trends en kengetallen voor het toerisme van Limburg. Onderstaand de meest recente.
Voor rapportages van voorgaande jaren kunt u contact opnemen met Janneke Meulenbeld, j.meulenbeld@prvlimburg.nl.

Jaarlijks geeft de Provincie een toeristische trendrapportage uit met de belangrijkste trends en kengetallen voor het toerisme van Limburg. Limburg is al decennialang een toeristische topprovincie, enkele belangrijke kengetallen:

  • Elk jaar bezoeken meer dan 26 miljoen dagbezoekers vanuit Nederland en Duitsland de provincie Limburg. (Belgische bezoekers zijn daarbij niet eens meegeteld omdat daar geen actuele gegevens over zijn.)
  • De provincie is met 13.6 miljoen overnachtingen de derde provincie in aantal toeristische overnachtingen, in binnenlandse vakanties staat Limburg op plaats twee.
  • De toeristische bestedingen in Limburg bedroegen in 2015 circa 4.3 miljard. En groei van 4% in de periode 2008-2015 (ondanks de recessie), vooral dankzij de buitenlandse bezoekers uit met name Duitsland en België.
  • Ook is het toerisme belangrijk voor de werkgelegenheid in Limburg, in totaal is 7.5% van de werkgelegenheid in Limburg toe te schrijven aan het toerisme (ongeveer 38.000 banen)

In onderstaande rapportage en factsheets kunt u nog veel meer gegevens en achtergrondinformatie vinden, ook voor de verschillende regio’s in Limburg. Contactpersoon voor de trendrapportage is Janneke Meulenbeld: j.meulenbeld@prvlimburg.nl.

Rapportages

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken