Provinciale Staten Limburg en Noord-Brabant in gesprek met Eerste Kamer

Een delegatie van Provinciale Staten van Limburg en Noord-Brabant discussieert woensdag 2 november a.s. in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met een vertegenwoordiging van Eerste Kamerleden over actuele thema's. Onderwerpen zijn de grenseffecten en de Omgevingswet. De ontmoeting is onderdeel van periodieke bezoeken van provincies aan de Eerste Kamer.

Over 'Grenseffecten: de kracht van de grensregio' houdt Leon Vaessen, fractievoorzitter van de Limburgse Statenfractie van D66 en lid van de Euregioraad Maas-Rijn een inleiding. Co-referent is het Eerste Kamerlid Hans-Martin Don (SP). Daarna volgt er een discussie.
 
Met 'De Omgevingswet in beeld' houdt Hermen Vreugdenhil, fractievoorzitter van de Brabantse Statenfractie CU-SGP en voorzitter van de werkgroep Omgevingsvisie een inleiding. Co-referent is het Eerste Kamerlid Petra Stienen (D66). Ook hierna vindt een discussie plaats.

Het bezoek van Provinciale Staten van Limburg en Noord-Brabant is het eerste sinds het aantreden van de nieuwe Eerste Kamer in 2015. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen zo belangrijke doelgroep vergroten. De leden van de Eerste Kamer worden indirect gekozen via de Staten. In het kader van die band brengen Provinciale Staten van alle provincies iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof.

De voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, heet de deelnemers om 11.15 uur met een korte inleiding welkom. Om 11.30 uur is er een fotomoment in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. Het debat vindt plaats tussen 11.35 uur en 13.00 uur en is toegankelijk voor journalisten.

Het debat is ook via de site van de Eerste Kamer te volgen: www.eerstekamer.nl

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken