Staten Limburg en Noord-Brabant bezoeken Eerste Kamer

Een delegatie van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Limburg en Noord-Brabant discussieert donderdag 25 oktober aanstaande in en met de Eerste Kamer over de thema's landelijk gebied en grensoverschrijdende samenwerking.

Op het terrein van ontwikkelingen in het landelijk gebied houden het Brabantse Statenlid Tineke Klitsie (D66) en het Eerste Kamerlid Eric Smaling (SP) een inleiding. Daarna volgt er een discussie.
 
Bij het thema grensoverschrijdende samenwerking houden het Limburgse Statenlid Jeu Titulaer (CDA) en het Eerste Kamerlid Tiny Kox (SP) een inleiding. Ook hierna vindt een discussie plaats.

Het bezoek van de Staten van Noord-Brabant en Limburg is het tweede in een nieuwe reeks van provinciebezoeken. Op initiatief van de Eerste Kamer zijn in de vorige Kamerperiode alle provincies uitgenodigd om in en met de Senaat te discussiëren over diverse onderwerpen. De Senaat besloot in de Kamerperiode 2011–2015 alle provincies opnieuw uit te nodigen. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen zo belangrijke doelgroep vergroten.

Het debat vindt plaats tussen 11.00 uur en 12.30 uur en is toegankelijk voor journalisten. Het debat is ook via de site van de Eerste Kamer te volgen: www.eerstekamer.nl

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken