Nieuws van de Provincie

 • Tempo voor Buitenring bij Nuth 14 augustus 2017

  De werkzaamheden voor de aansluiting van Buitenring Parkstad Limburg op de snelweg A76 bij Nuth gaan direct beginnen. De Provincie mag onmiddellijk het land op van een onteigende grondeigenaar. Dit blijkt uit een vonnis dat vandaag is uitgesproken door de kortgedingrechter in Maastricht.

 • Maak kennis met Dear landscape – Beste landschap 10 augustus 2017

  Drielandenpark zoekt contact met inwoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn.
  Het groene hart van de Euregio Maas-Rijn, omringd door de steden Maastricht, Hasselt, Heerlen, Aken en Luik.- brengt kennis en initiatieven samen over het Euregionaal landschap. U kunt het project Dear Euregio/Dear Hunter bezoeken tot en met 17 augustus op het Drielandenpunt (parking Wilhelminatoren) of van 18 augustus tot 14 september in Heers (Vlaanderen).

 • Uitbreiding subsidieregeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Limburg 08 augustus 2017

  De Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer 2016 Limburg (SVNL2016) wordt opengesteld, zo hebben Gedeputeerde Staten besloten. Dit besluit maakt uitbreiding mogelijk voor het agrarische onderdeel van de regeling, het zogenoemde Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor agrarische grondeigenaren en grondgebruikers  met lopende en afgelopen contracten uit oudere regelingen (‘Groenblauwe diensten’ en ‘SNL-A’) .

 • Limburg breidt uit als oase voor bijen

  Met steun van de Provincie Limburg kan Plattelandscoöperatie door haar gezamenlijke bijenaanpak fors meer bijenoases realiseren om de bijensterfte tegen te gaan. Als het goed is kan de bij vanaf 2019 in ieder geval op maar liefst vijftig locaties in Limburg optimaal gedijen. Dit met een provinciale bijdrage van maximaal 80.000 euro.

 • Provinciehuis hotspot voor publiek Ironman 27 juli 2017

  Zondag 6 augustus wordt in en rond Maastricht de Ironman triathlon gehouden, het grootste duursportevenement ter wereld. Ongeveer 1.300 professionele atleten en liefhebbers uit 50 landen gaan de ultieme uitdaging aan: 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, 180 kilometer fietsen door het Limburgse heuvelland en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken