De Provincie en jij

De Provincie en jij groot

In je dagelijks leven merk je meer van de Provincie dan je denkt!

wensbusZo kun je dankzij de Provincie met de bus naar school, want de Provincie regelt het openbaar vervoer in Limburg. Let maar eens op de bussen en sommige treinen die je door heel Limburg ziet rijden! Je ziet het teken (het logo) van de Provincie op de bus.

Ook zorgt de Provincie er, samen met anderen, voor dat je veilig naar school kunt fietsen of lopen. En dat je schone natuur houdt om te kunnen spelen. De Provincie probeert er ook voor te zorgen dat er genoeg scholen zijn waar jij straks de opleiding kunt volgen die je graag

zou willen volgen. En dat er, als je klaar bent met je opleidingen, ook werk voor je is in Limburg.

Wist je dat de Provincie ook geld geeft aan de Kindertelefoon? Of aan popmuziek? En niet te vergeten aan onze eigen Limburgse musea: het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Museumplein in Kerkrade en het Limburgs Museum in Venlo. Daar kun je veel ontdekken over onze geschiedenis en ook over onze toekomst!

De mensen die voor de Provincie werken doen dat natuurlijk niet allemaal alleen. Samen met jou en héél veel anderen zorgen we ervoor dat Limburg een fijne provincie is om te wonen en te werken.

logoPL kleurLet maar eens op hoe vaak je het logo van de Provincie tegenkomt.

Een paar handige links voor jou:

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken