Provincie Limburg blikt terug op succesvolle deelname aan Expo Real 2024 in München

10 oktober 2024

Van 7 tot en met 9 oktober heeft de Provincie Limburg deelgenomen aan de Expo Real in München. Tijdens deze internationale vastgoedbeurs presenteerde Limburg zich opnieuw als een innovatieve en aantrekkelijke Europese regio. De beurs bood een platform om de aandacht te vestigen op drie belangrijke projecten: Brightlands, Limburg Centraal en de Einstein Telescope. De Provincie Limburg kijkt terug op een geslaagde deelname aan de Expo Real en ziet uit naar verdere samenwerking en ontwikkeling binnen de regio.

Brightlands, Limburg Centraal en Einstein Telescope centraal op Expo Real

Gedurende het evenement werden er diverse presentaties en netwerkmomenten georganiseerd. De stand van Limburg in de Holland Property Plaza trok veel geïnteresseerden, waaronder investeerders en bestuurders, die meer wilden weten over de duurzame en innovatieve initiatieven in de provincie. Daarnaast werden presentaties gegeven over Brightlands en Limburg Centraal, met aansluitend netwerkmomenten die waardevolle contacten hebben opgeleverd.

Brightlands: innovatief ecosysteem voor de toekomst

Bezoekers maakten kennis met de vier Brightlands-campussen die zich richten op baanbrekende technologieën en duurzame oplossingen, een Innovatief ecosysteem voor de toekomst. De campus in Venlo richt zich op gezond en duurzaam voedsel en toekomstbestendige landbouw, terwijl de campus in Sittard-Geleen focust op circulaire materialen en biomedische innovaties. In Maastricht staat gezondheid en valorisatie centraal, en de campus in Heerlen is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en datawetenschap. Lees meer over Brightlands.

Limburg Centraal: woningbouw en duurzame groei

Het project Limburg Centraal, dat zich richt op de ontwikkeling van grootschalige woningbouwlocaties in de provincie, werd eveneens gepresenteerd. Dit initiatief biedt ruimte voor de bouw van ruim 30.000 woningen rondom zes belangrijke treinstations in Limburg, waaronder in Maastricht, Venlo en Roermond. Naast de aanpak van de woningnood draagt Limburg Centraal bij aan de economische groei en duurzame verstedelijking van de regio. Lees meer over Limburg Centraal.

Einstein Telescope: een wetenschappelijk en vooruitstrevend project

Ook werd de Einstein Telescope gepresenteerd, een ambitieus observatorium voor zwaartekrachtgolven. Nederland, België en Duitsland werken samen om dit geavanceerde onderzoekscentrum te vestigen in de Euregio Maas-Rijn. De regio biedt unieke voordelen voor dit project, waaronder een bodem die ideale omstandigheden creëert voor nauwkeurige metingen. De Einstein Telescope is van groot belang voor de internationale natuurkunde en sterrenkunde en zal bijdragen aan de wetenschappelijke vooruitgang op mondiaal niveau. Lees meer over de Einstein Telescope.