Limburg Centraal was te zien op succesvolle deelname aan Expo Real 2024 in München

10 oktober 2024

Van 7 tot en met 9 oktober heeft de Provincie Limburg deelgenomen aan de Expo Real in München. Tijdens deze internationale vastgoedbeurs presenteerde Limburg zich opnieuw als een innovatieve en aantrekkelijke Europese regio. De beurs bood een platform om de aandacht te vestigen op drie belangrijke projecten: Limburg Centraal, Brightlands en de Einstein Telescope. De Provincie Limburg kijkt terug op een geslaagde deelname aan de Expo Real en ziet uit naar verdere samenwerking en ontwikkeling binnen de regio.

Brightlands, Limburg Centraal en Einstein Telescope centraal op Expo Real

Gedurende het evenement werden er diverse presentaties en netwerkmomenten georganiseerd. De stand van Limburg in de Holland Property Plaza trok veel geïnteresseerden, waaronder investeerders en bestuurders, die meer wilden weten over de duurzame en innovatieve initiatieven in de provincie. Daarnaast werden presentaties gegeven over Limburg Centraal en Brightlands, met aansluitend netwerkmomenten die waardevolle contacten hebben opgeleverd.

Limburg Centraal: woningbouw en duurzame groei

Het project Limburg Centraal, dat zich richt op de ontwikkeling van grootschalige woningbouwlocaties in de provincie, werd gepresenteerd. Dit initiatief biedt ruimte voor de bouw van ruim 30.000 woningen rondom zes belangrijke treinstations in Limburg, waaronder in Maastricht, Venlo en Roermond. Naast de aanpak van de woningnood draagt Limburg Centraal bij aan de economische groei en duurzame verstedelijking van de regio. Lees meer over Limburg Centraal.

Geslaagde dagen

Limburg Centraal was een perfect thema om op de Expo Real (Messe München) te bespreken met bestuurders, bouwers, investeerders en ontwikkelaars van en uit verschillende regio’s. Een goed bezochte sessie met paneldiscussie over Limburg Centraal kon dan ook niet ontbreken: Programmadirecteur Mathea Severeijns nam het publiek mee in de ambitie, creatief directeur Jeroen de Willigen van De Zwarte Hond sprak over het potentieel van verstedelijking rondom stationslocaties. Expert stedenbouw Richard Koek presenteerde 'lessons learned' tijdens de ontwikkeling van stations in de gemeente Den Haag en CEO Jaco Meuwissen van 3W Real Estate reflecteerde vanuit de markt op de plannen. Dit was zinvolle input die meegenomen wordt in het vervolgproces van Limburg Centraal.