Publieke en commerciële partijen werken samen
Bij de investeerders en partners zijn zowel commerciële als publieke partijen. Overheidsgefinancierde partijen zoals LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg, en het Limburgs Energie Fonds (LEF), het regionale fonds dat investeert in projecten en bedrijven die bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot. Ook is er Europees geld mee gemoeid en kwamen er nieuwe partners bij met een achtergrond in de klassieke vleessector. Samen willen zij een diverser en veerkrachtiger voedselsysteem creëren.
Pilot-fabriek Brightlands Maastricht Health Campus
Met het opgehaalde geld wil het bedrijf de productie uitbreiden, kosten omlaag brengen en het product klaarmaken voor de markt. Speciaal daarvoor is er een nieuwe pilot-fabriek geopend op de Brightlands Maastricht Health Campus. Daar start binnenkort de productie van honderdduizenden kweekburgers. Binnen drie jaar wil Mosa Meat de productie verder opschroeven naar miljoenen burgers.
Groeiende vraag naar duurzame voedselproductie
De mogelijkheid om vlees te produceren op deze nieuwe wijze kan van grote betekenis zijn in de strijd tegen klimaatverandering. De steun van investeerders laat zien dat er een groeiende vraag is naar een duurzamere manier van voedsel produceren. De ontwikkelingen bij Mosa Meat kunnen een voorbeeld zijn voor andere bedrijven wereldwijd om de transitie naar een duurzamere voedselvoorziening te versnellen.
Mosa Meat missie
Mosa Meat heeft het hoofdkantoor in Maastricht en is pionier op het gebied van kweekvlees. In 2013 introduceerden de oprichters Mark Post en Peter Verstrate de eerste kweekvleesburger ooit. Mosa Meat is opgericht in 2016 en heeft als missie het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel hervormen.