Slagerij Jean Custers in Nuth wordt Hofleverancier

28 augustus 2024

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan slagerij Jean Custers in Nuth, bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Gouverneur Roemer heeft vandaag de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de trotse ondernemers.

De slagerij werd in 1924 opgericht door het echtpaar Peter en Fien Custers-Mevis. Vanaf 1960 is het bedrijf voortgezet door Bep en Agnes Custers-Misere, de ouders van de huidige eigenaar. Zoon Jean Custers begon in 1982 met de opleiding tot slager, aan de vakschool in Heerlen. Na het behalen van zijn diploma in 1987 ging hij volledig in dienst bij zijn ouders. Sinds 1989 heeft hij, na het overlijden van zijn vader, de verantwoordelijkheid voor het dagelijkse reilen en zeilen van de slagerij op zich genomen. Inmiddels exploiteert hij samen met zijn echtgenote al 35 jaar met veel plezier en toewijding de slagerij.

Het slagersvak veranderde enorm in de afgelopen jaren. Van zelf-slachtend tot aan het inkopen van specifieke ‘technische vleesdelen’. Ook het assortiment onderging een enorme verandering met een breed scala aan kant-en-klaar- en gemaksproducten.

Roemer: “Vele generaties in Nuth en omstreken genieten tot op de dag van vandaag van het aanbod van slagerij Jean Custers. Het is niet elke dag dat de Koning een hofleverancierschap toekent. Met recht mag de familie Custers trots zijn op deze prachtige kroon op hun werk.”

Over het hofleverancierschap

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.