Provincie Limburg verwelkomt Tour de France Femmes: Een sportzomer vol activiteiten voor iedereen

26 juli 2024

De zomer van 2024 staat in het teken van sportieve hoogtepunten en brengt ook een groot sportevenement naar Limburg: de Tour de France Femmes. Terwijl de Olympische Spelen plaatsvinden in Frankrijk, het EK voetbal en de Tour de France voor mannen reeds hun finales hebben bereikt, maakt de provincie zich op voor de komst van de Tour de France-karavaan op woensdag 14 augustus. Ter voorbereiding op dit bijzondere evenement organiseert de provincie samen met partners een gevarieerd activiteitenaanbod om inwoners van alle leeftijden te betrekken en te enthousiasmeren.

Uniek wielerevenement op Limburgse grond

De gemeente Valkenburg aan de Geul vormt het toneel voor de start van de vierde etappe van de Tour de France Femmes. Deze etappe leidt de wielrensters door het schitterende Limburgse heuvellandschap naar het Belgische Luik. Dit biedt een unieke kans om de wereldtop van het vrouwenwielrennen, waaronder Nederlandse sterren zoals Demi Vollering, Riejanne Markus en Marianne Vos, van dichtbij te zien.
Gedeputeerde Marc van Caldenberg licht toe: “Het is fantastisch dat onze provincie een podium biedt voor het vrouwenwielrennen. Deze sport heeft de afgelopen jaren een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, en het is een eer om dit te mogen faciliteren.”

Bevordering van sport en beweging met toegankelijke activiteiten voor jong en oud

De Provincie Limburg grijpt deze gelegenheid aan om, samen met partners zoals de regio’s Heuvelland en Parkstad, Shimano Europe, Limburg Cycling en Maastricht University, sport en beweging onder diverse doelgroepen te bevorderen. Er wordt een uitgebreid activiteitenprogramma opgezet dat inwoners van alle leeftijden aanmoedigt om actief te zijn.
“Het is vanuit preventie-oogpunt ontzettend belangrijk dat meer Limburgers gaan bewegen. Met de start van de Tour de France Femmes willen we veel meer mensen laten kennismaken met sport. Goed voorbeeld doet goed volgen,” benadrukt gedeputeerde Van Caldenberg.

Sport speelt een essentiële rol in ons dagelijks leven. Het helpt ons fit en gezond te blijven, vermindert stress, verbetert de slaap en versterkt ons immuunsysteem. Daarnaast biedt sport mogelijkheden voor sociale interactie en het opbouwen van nieuwe vriendschappen. “Deze sportzomer biedt een uitgelezen kans om de voordelen van sport en een gezonde levensstijl te omarmen. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of net begint, er is voor iedereen iets te beleven,” aldus Van Caldenberg.

De diverse activiteiten in onze regio, zoals fietsclinics, verkeersveiligheidsevents, dikkebanden races en gezondheidschecks, zijn toegankelijk voor jong en oud. Iedereen krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan deze evenementen en vooral om veel plezier te beleven. “Ik gun iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan deze evenementen en wens jullie allemaal een sportieve, gezonde en plezierige sportzomer toe,” besluit Van Caldenberg.


Meer informatie over het activiteitenprogramma vind je op www.sportzomervalkenburg.nl/activiteiten.