Prestigieuze Waarde-Ring voor Suzanne Bisschops, Mark & Luuk Venner en Amy Heuts & Joshua van Wersch

8 oktober 2024

Tijdens de De Week van Ons Eten zijn dinsdag 8 oktober de winnaars van de prestigieuze Waarde-Ring bekendgemaakt. Namens het provinciebestuur overhandigde gedeputeerde Landbouw, Jasper Kuntzelaers, de prijzen aan de drie winnaars die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse voedselketen: Suzanne Bisschops, Mark & Luuk Venner en Amy Heuts & Joshua van Wersch. De Week van Ons Eten, van 5 t/m 12 oktober, staat stil bij de waarde van ons voedsel en zet zich in om de boer-burger verbinding te versterken. De Limburgse land- en tuinbouw speelt hierin een belangrijke rol.

"De Week van Ons Eten biedt de kans om niet alleen ons voedsel, maar ook de mensen en innovaties die hieraan bijdragen in de schijnwerpers te zetten. Ik ben heel trots op de winnaars van de Waarde-Ring, die elk op hun eigen manier bijdragen aan een duurzame voedselketen”, aldus gedeputeerde Jasper Kuntzelaers. Uit zijn handen ontvingen de drie winnaars een oorkonde, de Waarde-Ring en bijbehorende cheque van € 2.500,- als erkenning voor hun toewijding en innovatie in de Limburgse land- en tuinbouwsector.

Winnaars Waarde-Ring 2024

In de categorie Educatie ging de Waarde-Ring naar Suzanne Bisschops. Ze is een kei in het uitdragen en overtuigen van het belang van voedseleducatie. Dit doet ze bij Kokkerelli, op de campus in Venlo. Daar laat ze kinderen ervaren en leren dat gezond eten leuk, lekker en goed voor ze is, zodat ze de rest van hun leven gezonde keuzes maken. Het duo Mark en Luuk Venner van boerderij LEUKER in Baexem werd de winnaar van de tweede Waarde-Ring in de categorie Innovatie voor hun baanbrekende innovaties die de voedselketen duurzamer maken. De derde Waarde-Ring in de categorie Extensieve landbouw was voor het duo Amy Heuts & Joshua van Wersch van Varkenshoederij Kuusj in Mechelen voor hun toewijding aan natuur-inclusieve landbouw en hun bijdrage aan een duurzamer landbouwmodel in Limburg.

Jasper Kuntzelaers: “Deze drie winnaars zijn een bron van inspiratie voor ons allemaal. Zij laten zien hoe belangrijk het is om te blijven innoveren en bewust met ons voedsel om te gaan. Hun inzet draagt bij aan een duurzame toekomst voor Limburg. Het is belangrijk dat we hen in het zonnetje zetten, want hun werk heeft niet alleen impact op vandaag, maar ook op de generaties die volgen."

De Week van Ons Eten

De uitreiking van de Waarde-Ringen vond plaats tijdens De Week van Ons Eten, die van 5 t/m 12 oktober in heel Nederland wordt gehouden. Dit landelijke initiatief is bedoeld om stil te staan bij de waarde van ons voedsel en de belangrijke rol die de Limburgse land- en tuinbouw hierin speelt. Met activiteiten door de hele provincie wordt deze week aandacht besteed aan de herkomst van ons voedsel, duurzaamheid en innovatie. Limburg speelt hierin een belangrijke rol, dankzij haar rijke landbouwtraditie en vooraanstaande positie in de voedselproductie.

Gedeputeerde Kuntzelaers: "De Week van Ons Eten past perfect binnen ons beleid dat is gericht op een gezonde toekomst voor de land- en tuinbouw in Limburg. Als gedeputeerde zet ik me de komende tijd in om het verhaal van de Limburgse land- en tuinbouw in beeld te brengen en hierbij eerlijk en heerlijk voedsel uit Limburg als uithangbord te gebruiken. Laten we tijdens De Week van Ons Eten samen de waarde van ons eten vieren, de mensen achter ons voedsel eren en bouwen aan een gezonde toekomst voor de Limburgse land- en tuinbouw." Meer informatie over De Week van Ons Eten is te vinden op www.deweekvanonseten.nl.