Regio Deal II, Regio Noord-Limburg formeel bekrachtigd

14 oktober 2024

De Rijksoverheid, Provincie Limburg en Regio Noord-Limburg hebben de Regio Deal bekrachtigd met de handtekening onder het samenwerkingsconvenant. De Regio Deal “Op weg naar de gezondste regio” is nu formeel toegekend.

In de Regio Deals werken de overheden, samen met initiatiefnemers uit het veld, aan een betere woon-, werk- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Juist op de plekken die een extra impuls goed kunnen gebruiken. Dat geldt ook voor de Regio Deal Noord-Limburg met als doel om te werken aan een gezonde toekomst voor de regio.

Stimulans

De overheid investeert in deze Regio Deal 20 miljoen euro en geeft hiermee een stimulans aan een viertal thema’s: Kennis & Onderzoek, Duurzaam Ondernemen, Talent ontwikkelen & behouden en Vitale gemeenschappen & Positieve Gezondheid. Voor Noord-Limburg is dit de tweede Regio Deal die is toegekend.

Samen met partners uit diverse sectoren worden bovenlokale projecten voorbereid, die zorgen voor een langdurig effect en daarmee de brede welvaart versterken.

Nieuwe kansen

Gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders (Regio Deals, Brede Welvaart) is verheugd met de formele toekenning van deze impuls voor Noord-Limburg. “Met het toegekende bedrag kunnen de samenwerkende partijen een mooie impuls geven aan het verder versterken van de regio. Noord-Limburg heeft volop mogelijkheden. Er is veel talent, creativiteit en er zijn veel mensen die de mouwen opstropen. Ik ben ervan overtuigd dat investeren in brede welvaart loont en dat het nieuwe kansen met zich meebrengt op weg naar de Gezondste Regio.”