Chantal Nijkerken-de Haan waarnemend burgemeester in Beesel

5 september 2024

Gouverneur Roemer heeft mevrouw Chantal Nijkerken-de Haan benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Beesel. Mevrouw Nijkerken-de Haan heeft vandaag met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Beesel kennis gemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming gaat formeel in op maandag 16 september 2024.

Carrière

Mevrouw Nijkerken-de Haan (1973) is lid van de VVD. Van 2015 tot 2021 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarnaast is zij wethouder geweest in de gemeenten Venray (2021-2022), Meerssen (2013-2014) en Onderbanken (2010-2012). Momenteel is zij zelfstandig ondernemer en vervult zij diverse functies binnen de politiek en het openbaar bestuur.

Mevrouw Nijkerken-de Haan is goed bekend met de regio Noord-Limburg en kijkt ernaar uit snel nader kennis te maken met de gemeente Beesel.

In gesprek

Voorafgaand aan de beëdiging van de waarnemend burgemeester heeft de gouverneur met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Beesel gesproken. De aanstelling van Nijkerken-de Haan tot waarnemend burgemeester vloeit voort uit het vertrek van burgemeester Bob Vostermans, die per 1 oktober 2024 is benoemd tot burgemeester van de naburige gemeente Peel en Maas.

Nieuwe burgemeester Beesel

Naar verwachting zal de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester in Beesel in het voorjaar van 2025 aantreden. De procedure daartoe is inmiddels opgestart.


Gouverneur Emile Roemer en Chantal Nijkerken-de Haan, de nieuwe waarnemend burgemeester van gemeente Beesel.