Voorwaarden om een subsidie te kunnen krijgen zijn onder andere:
- Het opstellen en de uitvoering van het SMP dient te voldoen aan de eisen in de Handreiking SMP Limburg.
- Het beoogde doel bij het opstellen van het SMP moet zijn om ten minste het volledige stedelijk gebied van de betreffende gemeente van de aanvrager te beslaan.
- Het maximaal aantal te realiseren alternatieve verblijfplaatsen dat voor subsidie in aanmerking komt, is berekend volgens de landelijke aanpak natuurvriendelijk isoleren van het Rijk (zoals opgenomen in bijlage I bij de nadere subsidieregels).
- De eigenschappen van de alternatieve kraamverblijfplaatsen voldoen minimaal aan de gestelde eisen in de meest recente kennisdocumenten van BIJ12 indien beschikbaar.
Voor de volledige voorwaarden adviseren wij u naar de volledige tekst van de regeling te kijken.
U kunt digitaal een subsidieaanvraag indienen door het e-formulier in te vullen. U dient hiervoor te beschikken over eHerkenning.
Op onze pagina Digitaal aanvragen kunt u meer informatie over eHerkenning vinden.
Subsidieaanvragen kunnen niet via e-mail worden ingediend.
Indien u niet in het bezit bent van eHerkenning, dan kunt u dit melden via [email protected]. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen.
- Voor subsidie voor het opstellen, voorbereiden, implementeren, uitvoeren en monitoren van soortenmanagementplannen moet de aanvraag uiterlijk 1 juli 2027 door Gedeputeerde Staten zijn ontvangen.
- Voor subsidie voor het inrichten van alternatieve kraamverblijfplaatsen moet de aanvraag uiterlijk 1 januari 2030 door de Provincie zijn ontvangen.
Vanaf 10 december 2024 tot en met 1 januari 2030.
- Het aan een gemeente te verstrekken subsidiebedrag voor het opstellen, voorbereiden,implementeren, uitvoeren en monitoren van soortenmanagementplannen bedraagt maximaal het bedrag zoals vermeld in bijlage II van de Nadere subsidieregels. Indien de, op het moment van verstrekking van de subsidie, te verwachten werkelijke subsidiabele kosten lager zullen liggen dan het voor de betreffende gemeente in bijlage II opgenomen bedrag, kunnen Gedeputeerde Staten een lager bedrag verstrekken.
- Het aan een gemeente te verstrekken subsidiebedrag voor het inrichten van alternatieve kraamverblijfplaatsen bedraagt € 1.732,38 per alternatieve kraamverblijfplaats.
Het subsidieplafond geeft aan hoeveel geld er in totaal voor alle aanvragen beschikbaar is in een bepaalde periode. U vindt het in het actuele overzicht van subsidieplafonds.
Alle correspondentie verloopt via het klantportaal, binnen dit portaal vindt u relevante informatie en kunt u uw aanvraag beheren, bijvoorbeeld:
- uw correspondentie met ons over uw ingediende aanvragen
- alle openstaande taken
- meld veranderingen binnen uw organisatie en/of uw project
Ook hiervoor dient u te beschikking over eHerkenning of DigiD. Op onze pagina Digitaal aanvragen kunt u meer informatie over eHerkenning of DigiD vinden.