Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Maar te veel mensen hebben nog moeite met lezen, rekenen en het gebruiken van een computer of smartphone. Om mee te kunnen doen zijn deze vaardigheden wel nodig. Daarom biedt de provincie Limburg subsidie in de aanpak van laaggeletterdheid. Zodat er voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren een aanbod van goede kwaliteit bereikbaar is.
Voor wie
- Nederlands Limburgse bibliotheken conform de Wsob.
- Nederlands Limburgse gemeenten.
- Overige in de Nederlandse provincie Limburg gevestigde organisaties (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.).
- Overige organisaties (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) die weliswaar in Nederland maar buiten de Nederlandse provincie Limburg zijn gevestigd, maar waar een officiële Nederlands Limburgse afdeling (blijkend uit de statuten of anderszins ter beoordeling van Gedeputeerde Staten) onderdeel van uitmaakt.
Waarvoor
Het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid en taalachterstanden in de Nederlandse provincie Limburg door het stimuleren van activiteiten in het kader van de verbetering van taalvaardigheid en de aanpak van leesbevordering waardoor de maatschappelijke participatie van specifieke doelgroepen in de samenleving wordt vergroot.
Voorwaarden om een subsidie te kunnen krijgen zijn onder andere:
- Het project vindt in de Nederlandse provincie Limburg plaats.
- Het project is gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid, taalachterstanden en digibetisme in Nederlands- Limburg door het stimuleren van (activiteiten in het kader van) verbetering van taalvaardigheid en de aanpak van leesbevordering in preventieve en curatieve zin.
- Het project wordt in het Standaardnederlands uitgevoerd.
- Een Nederlands Limburgse bibliotheek is (één van) de uitvoerende projectpartner(s) en/of is betrokken bij het schrijven van de subsidieaanvraag, tenzij de aanvrager een Nederlands Limburgse gemeente is.
- In het project worden hulpmiddelen gebruikt, die zijn afgestemd op de behoefte van de doelgroep.
Voor de volledige voorwaarden adviseren wij u naar de volledige tekst van de regeling te kijken.
’De subsidieaanvraag dient ten minste 12 weken voor de aanvang van het project te zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten. Deze indieningstermijn geldt niet voor subsidieaanvragen die betrekking hebben op een project dat start in mei, juni, juli of augustus 2020 of januari, februari, maart, april of mei 2024. Deze aanvragen dienen wel vóór de start van het project door Gedeputeerde Staten te zijn ontvangen.
Tot 1 januari 2025.
Activiteiten binnen het reguliere onderwijsaanbod of activiteiten die een winstoogmerk hebben komen niet voor subsidie in aanmerking. Zie voor alle weigeringsgronden artikel 6 van de subsidieregeling.
Alle correspondentie verloopt via het klantportaal, binnen dit portaal vindt u relevante informatie en kunt u uw aanvraag beheren, bijvoorbeeld:
- uw correspondentie met ons over uw ingediende aanvragen
- alle openstaande taken
- meld veranderingen binnen uw organisatie en/of uw project
Ook hiervoor dient u te beschikking over eHerkenning of DigiD. Op onze pagina Digitaal aanvragen kunt u meer informatie over eHerkenning of DigiD vinden.
Klantportaal
Beheer uw subsidieaanvraag.
De inhoud van de informatie op deze pagina is met zorg samengesteld. Deze informatie kan echter afwijken van wat er in de subsidieregeling is opgenomen. Bekijk daarom de volledige tekst van bijgevoegde subsidieregeling voor alle criteria, voorwaarden en verplichtingen. Mochten er zich onverhoopt afwijkingen voordoen tussen de informatie op deze pagina en wat er in de subsidieregeling staat, dan moet u uit gaan van de tekst in de subsidieregeling. De tekst in de subsidieregeling is leidend.